Gazete Vatan Logo

Minik Rüzgar’ı bebek koltuğu kurtardı

Refüje ve üç otomobile çarpıp takla atan araçtaki karı-koca ağır yaralanırken, 1.5 yaşındaki oğulları Rüzgar, ‘bebek koltuğu’ sayesinde burnu bile kanamadan kurtuldu

Minik Rüzgar’ı bebek koltuğu kurtardı

Antalya’nın Kepez ilçesinde hafif ticari araçla yeni doğum yapmış akrabalarını ziyarete giden Kurtuluş Horozoğlu, kavşağa girdiği sırada direksiyon kontrolünü yitirdi. Araç, yan yoldan kavşak sistemine giren Sevcan Yazgan yönetimindeki otomobile çarparak orta refüje çıktı. Ardından iki araca çarpıp takla attı. Feci kazada hafif ticari araç sürücüsü Kurtuluş Horozoğlu ile eşi Fatma Horozoğlu ağır yaralandı. Karı-koca çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, aracın arkasında bebek koltuğunda oturan 1.5 yaşındaki Rüzgar Horozoğlu kazayı yara almadan atlattı. Minik Rüzgar’ı otomobilden çıkartan vatandaşlar, sakinleşmesi için ona balon verdi. Burnu bile kanamadan kurtulan minik Rüzgar’ı daha sonra gelen amcası kucağına alarak sakinleştirmeye çalıştı. Mahalle sakinleri kazanın olduğu kavşakta yıllardan bu yana sinyalizasyon sistemi olmadığını, ölümlü kazaların da yaşandığını belirterek, imza toplamalarına rağmen adım atılmamasına tepki gösterdi.

Polis yetkilileri “Rüzgar, ‘bebek koltuğu’na oturtulmamış olsaydı, böyle bir kazada canından bile olabilirdi” diyerek anne babaları bu konuda uyardı.

Haberin Devamı