Gazete Vatan Logo

Minik Rüya bulundu

İzmir’in Tire ilçesinde önceki gün sabah saatlerinden bu yana haber alınamayan 55 yaşındaki Fatma Yenigün ile 1,5 yaşındaki torunu Rüya Çelik’den sevindirici haber geldi.

Minik Rüya  bulundu

Dün sabahtan itibaren arama çalışmalarına başlayan ekipler Derebaşı Mahallesi’ndeki metruk binalar ile mahallenin etrafındaki arazide drone ve eğitim köpeği destekli arama yaptı. Jandarma ekipleri, Fatma Yenigün ve torunu Rüya Çelik’i, bir çocuk ağlama sesini duymaları üzerine fark etti. Mahallenin yaklaşık 4 kilometre ilerisindeki dağlık alanda bir ağacın altında otururken bulunan anneanne ve torununun yanlarında salatalık ve su olduğu, bunlarla beslendikleri belirtildi. Rüya ile anneannesinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, aileyi arayarak mutlu haberi verdi.

22 yıl sonra ortaya çıktı

Bu arada psikolojik sorunları olduğu belirtilen Yenigün’ün 1993 yılında kızını İzmir Fuarı’nda bırakıp, ortadan kaybolduğu, 22 yıl sonra 2015’te, İzmir’de otoyol kenarında, yaşamını sürdürdüğü su tahliye kanalında bulunduğu ortaya çıktı. Kızı Derya Manas’ın sahip çıktığı Fatma Yenigün’ün, geçen yıl Kars’ta yaşadıkları dönemde de evi terk ettiği, polisin araması sonucu 1 gün sonra bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı