Gazete Vatan Logo

Minik Leyla 15 gündür bulunamadı! Yeni fotoğrafı çıktı

Ağrı'da, ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve 15 gündür haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla Aydemir, köyde görevli ekiplerin tüm çabalarına rağmen halen bulunamadı.

Minik Leyla 15 gündür bulunamadı! Yeni fotoğrafı çıktı

Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla'yı arama çalışmaları sürüyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, bölgedeki araziyi tarama faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Van AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, "Köy çevresi ve içinde ekiplerimizce minumum 30 kilometrekarelik bir alanda arama-kurtarma çalışması gerçekleştirildi. Leyla'ya dair hiçbir belirti yok. Kaçırılma ihtimalinin kuvvetli ihtimal olduğunu düşünüyoruz. Tabi ki bu konuyu emniyet daha iyi değerlendirecektir" dedi.

Ekin, "Bir çocuğun ayağının takılarak düşebileceği ve akıntıya kapılabileceği; dere, bataklık, kuyu gibi bütün sulu alanlarda inceleme yapıyoruz. Ağrı Valiliğinden yeni bir talimat gelene kadar köy çevresindeki arama- tarama faaliyetlerine devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

15 gündür sürdürülen arama çalışmalarının bugünkü bölümüne Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinden (JAKEM) getirilen kadavra ve ceset arama köpekleri "Mavi" ile "Modül", İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 11 kişiden oluşan özel ekip, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JAK) bağlı 10 kişilik arama kurtarma ekibi, Van ve Ağrı AFAD ekipleri, UMKE, 112 Acil Sağlık ve Türk Kızılayı görevlileri katıldı.

Haberin Devamı

Daha önce içi su dolu kuyuları boşaltarak arayan ekipler, bugün yine aynı kuyulardaki suyu vidanjörler aracılığıyla boşaltıp içlerini kontrol etti.

Ayrıca bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köy içindeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve Leyla'nın gidebileceği bütün alanlar, JAK ve kadavra köpeklerinin desteğiyle bir kez daha arandı.

Köyde detaylı aramalar uzman ekipler tarafından aralıksız sürdürülürken köy dışında kalan geniş araziler ise diğer ekipler ve korucularca aranıyor.

Ekiplerin gün boyunca yaptığı tüm aramalara rağmen hakkında herhangi bir bulguya rastlanmayan minik Leyla'nın aranmasına yarın devam edilecek.


YENİ FOTOĞRAFI ÇIKTI

Ağrı'nın Bezirhane köyünde kaybolan ve Ramazan Bayramı'nın birinci gününden beri haber alınamayan Leyla Aydemir'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı.
Ramazan Bayramı'nın birinci gününden beri haber alınamayan Leyla Aydemir'i arama çalışmaları, 15'inci günde de sürdürülüyor. Köydeki ana foseptiği vidanjörle boşaltıp arama yapan ekipler, Leyla'yı bulamadı.
Öte yandan 15 gündür kayıp Leyla’nın yeni fotoğrafı ortaya çıktı. İHA muhabirinin aile fertlerinden temin ettiği fotoğrafta Leyla’nın güzelliği ve şirinliği dikkat çekti. Son fotoğrafta Leyla’nın parmağını ağzına götürerek gülümsediği gözlendi.

Haberin Devamı