Gazete Vatan Logo

Minik Eylül son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde öldürülen Eylül Yağlıkara'nın cenazesini yüzlerce kişi karşıladı. 7 gün önce kaybolan ve dün cansız bedeni toprağa gömülü halde bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Küçük Eylül'ün cenazesinin ardından Ercan Topaca açıklama yaptı. Topaca yaptığı açıklamada,'Yavrumuz olay yerinde boğularak öldürülüyor' dedi. Sosyal medyada dolaşan bavul iddialarının ise doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Minik Eylül son yolculuğuna uğurlandı

Adli Tıp Morgu'nda yapılan incelemenin ardından Eylül'ün cenazesi Polatlı Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Uzunbeyli Mahallesi'ne getirildi. Cenaze ilk olarak helallik alınması için baba evine götürüldü. Burada küçük Eylül'ün cenazesini Yağlıkara ailesi ile yüzlerce vatandaş karşıladı. Baba İbrahim Yağlıkara ve eşi Şerife Yağlıkara, cenaze aracının kapısını açarak çocuklarının tabutuna baktı. Bu sırada anne Şerife Yağlıkara ve yakınları gözyaşı döktü. Alınan helalliğin ardından cenaze daha sonra mahallede bulunan Uzunbeyli Camisine götürüldü.

MİNİK EYLÜL TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 7 gün önce kaybolan ve dün cansız bedeni toprağa gömülü halde bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.


Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Uzunbeyli Mahallesi'nde 22 Haziran'da kaybolan Eylül Yağlıkara'nın bulunması için yapılan çalışmalar kapsamında elde edilen bulguları değerlendiren ekipler, küçük kızın cansız bedenini dün bir tarladaki elektrik direğinin altında gömülü halde buldu. Eylül’ün cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Uzunbeyli Mahallesi’ndeki evine getirildi. Baba İbrahim ile anne Şerife Yağlıkara, gözyaşlarına boğulurken, acılı aileyi vatandaşlar teselli etti. Helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Uzunbeyli Mahallesi Eski Camii’ne geçildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına minik Eylül’ün yakınları ve mahalle sakinlerinin yanısıra Ankara Valisi Ercan Topaca katıldı. Eylül’ün naaşı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Cenazeden sonra açıklama yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, "Yavrumuzun boğularak, öldürüldüğünü tahmin ediyoruz. Şu an itibariyle bir tutuklu 4'te gözaltına olan şahıs var. Başka bu olayı bilen kişiler de çıkabilir. Şunu biliyoruz, bütün kamuoyunun bütün milletimizin bu işten bu hunharca olaydan olumsuz etkilendiğini, acıma hissinin bu canice olayın tepkisi içerisinde bu işin faillerinin hak ettikleri cezayı çekmeleri konusunda beklenti var. Bütün vatandaşların devletimize güvenmelerini, hukuk nezdinden ne gerekiliyorsa yapılacağını ifade etmek istiyorum. Eylül kızımızın ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

SUÇUNU İTİRAF ETMEDİ

Tutuklu olan kişininin suçunu itiraf edip etmediği sorusu üzerine Topaca, "Suçunu henüz itiraf etmedi. Soruşturma tekniğinde deliller toplanacaktır" dedi.

YARDIM VAR MI?

İlk gördüğümüz kadarıyla münferit bir olay gibi gözükmekte diyen Vali Topaca, "Yardım da olabilir. En azından bilgisi olan kişileri düşünüyoruz. Hukuken kesin bir delil olmadıkça şu suçlu bu suçlu demek istemiyorum" dedi.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN BAVUL İDDİALARI

Sosyal medyada dolaşan bavul iddiaları üzerine Topaca, "Kamuyounu yanlış kimse yönlendirmesin. Biz belli aralıklarla bu konuda sağlıklı bilgileri konuşacağız. Öyle bir bavul falan yok. Bizim üzerinde çalıştığımız bir araç var. Olay yerinde yavrumuzu öldürüp, gömdüğüne dair deliller var" şeklinde konuştu.