Gazete Vatan Logo

Minik bedeni Microsoft’un temposunu kaldıramadı

Microsoft’un en genç çalışanı, 16 yaşında hayatını kaybetti

Dünya bilişim devi Microsoft’un en genç çalışanı olarak tanınan Pakistanlı Arfa Karim Randhawa dün 16 yaşında hayatını kaybetti. 9 yaşında Microsoft’un bir çalışanı olan Karim’in zamansız ölümü büyük üzüntü yarattı.

PAKİSTAN, teknoloji alanında bir dahi olan Arfa Karim Randhawa için ağlıyor. 1995 yılında dünyaya gelen Randhawa, genç yaşında bilgisayara ilgili olmuştu. Henüz dokuz yaşındayken, dünya bilişim devi Microsoft’ta çalışmaya başladı. Dünyanın en genç Microsoft çalışanı unvanını alan Randhawa, blog yazıları ve bilişim dünyasında yaptığı işlerle de ülkesinin parlayan yıldızı ve teknolojinin genç yüzü oldu.

Gates’i yıkan ölüm

Eğitimine devam ettiği sırada Microsoft’un kurucusu Bill Gates tarafından şirketin Seattle’daki merkezine davet edilen Randhawa o dönemde dünya basınının zirvesine çıktı. Bilim ve teknoloji alanında Pakistan çapında ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan Randhawa 2011 son günlerinde sara nöbeti geçirdi ve beyni hasar gördü. Bill Gates 9 Ocak’ta ailesine “Her türlü yardıma hazırım” açıklamasını yapsa da genç kız komadan çıkamadı ve önceki gün hayatını kaybetti. Randhawa dün Pakistan’da toprağa verildi.

Haberin Devamı