Gazete Vatan Logo

Minibüs kırmızı ışıkta geçip otomobile çarparak devrildi:1 ölü, 6 yaralı

Kayseri'de kırmızı ışıkta geçen minibüs, kavşakta otomobile çarpıp devrildi. 6 yolcunun yaralandığı kazada, ağır yaralı olan ve yerde yatan minibüs sürücüsü Ali Yıkık'ın yanına gelip nabzını kontrol eden polis memuru sık sık, "İlk yardım bilen varsa gelsin. Suni sonulum yaptırılması gerekiyor" diye seslendi. Ancak, cevap alamadı. Ambulansla hastaneye kaldırılan sürücü, yolda hayatını kaybetti

Emniyet Müdürlüğü binasının da bulunduğu Erkilet Bulvarı ile Yeni Mahalle 5'inci caddenin kesiştiği kavşakta meydana gelen kazada, kırmızı ışıkta geçtiği ifade edilen 54 yaşındaki Ali Yıkık'ın kullandığı Yeşilmahalle hattında çalışan 38 M 0450 plakalı minibüs, 43 yaşındaki Ömer İlter'in kullandığı 39 FE 36 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle önce sinyalizasyon direğine çarpan minibüs, kaldırıma çıktı, ardından da istinat duvarına çarparak devrildi.

Çevreden ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polislerin yetişmesiyle devrilen minibüs, doğrultularak içindeki yaralılar çıkarıldı. Durumları hafif yaralılar, ayakta beklerken, kullandığı minibüsün altında kaldığı belirlenen sürücüsü Ali Yıkık, yere yatılarak ambulansın gelmesi beklendi. Bu sırada polis ekipleri de yaralı sürücüye yardım etmeye çalıştı. Zaman zaman sürücünün nabzını kontrol eden polisler, "Nabzı daha atıyor, İlk yardım bilen varsa gelsin. Yardım etsin. Suni solunum yaptırılması gerekiyor" dedi. Polisler, çağrılarına cevap alamadı. Bu sırada gelen 112 Acil yardım ambulansıyla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenen sürücü, yolda hayatını kaybetti.

Otomobil sürücüsü Ömer İlter, "Bana yeşil ışık yanmıştı. Minibüs, kendisine kırmızı yanmasına rağmen hızla geçti. Otomobilime önden çarpıp yolun ters yönüne çevirdi. Önce direğe ardından da duvara çarptı" diye konuştu. Otomobil sürücü Ömer İlter, Yenişehir Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kazada, yaralanan Abdullah Özkan (17), Ercan Çakmak (27), Sami Alkan (31), Ayhan Çalı (32), Erdal Işık (16) ve Seyit Acet (32) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı