Gazete Vatan Logo

Mini trendleri es geçmeyin

Yaz sezonunda es geçilmemesi gereken küçük ve etkili trendleri var. Modayı besleyen bu mini trendler baştan ayağa yaz sezonunda bilinmesi gerekenler...

Mini trendleri es geçmeyin

İşçi modeli

Tulumun fanı olmayabilirsiniz ama bir teknik eleman gibi çizgili ya da düz renk üste oturmayan tulumlar sezonun mini trendlerinden. Görmediyseniz Louis Vuitton, Ralph Lauren, Valentino ve Sacai koleksiyonlarına ekledi hatta bu tulumlar bahar ayları için tükenme noktasına bile geldi.

Aşağıya bakma

İnanmayacaksınız ama aynı ayakkabının değişik renklerini eşleştirmek moda oldu. Crocs, Christopher Kane, Hillier Bartley gibi isimler bu eksantrik modayı destekliyor.

Erkekler için leopar

Erkek adam giyer mi sözleri mazide kaldı. Leopar desenleri Visvim, 3,1 Phillip Lim, Marc Jacobs gibi ünlü modacıların elinde erkeklere uyarlandı. İlk başta gözünüz yadırgasa da fena da olmadı.

Makyaj yok

Bütün sezon ışıltılı parlak makyajları gördünüz ama sezon modası makyajsız natürel suratlar. Doğallık bu sezonun en güzel trendi.

Ofis modası

Vatkalı oversize kollar, kısa pantalonlar imdadınıza yetişiyor. 90’ların vatkaları egzajere şekilde geri dönüyor. Balenciaga gibi.

Sarı sarı

Baharın müjdecisi güneş kıyafetlere sirayet ediyor. Sarının her tonu elbiselere, eteklere, üstlere eklendi. Giambattista Valli, Chloe ve Bottega Veneta bu tercihi zamandı yayan isimlerden.

Haberin Devamı

Fırfırlar çok havalı

Yeni sezonun en belirgin özelliği fırfır. Öyle ki üstlerde etek ucu fırfırı kullanımı bile revaçta. Alexander McQueen’in yaptığı gibi çingene fırfırı da kullanabilirsiniz, Isabel Marant’ın usturublu fırfırlarını da seçebilirsiniz.

Olduğu gibi

Transparan ögeler taşıyan üstler sezonun belirgin getirilerinden bir tanesi. Saint Laurent, Louis Vuitton markalar her yeri açıkta bırakan bir o kadar da hiçbir şey göstermeyen üstlerin ustası olmuş durumda.

Renkli şapkalar

Renkli, çiçekli şapkalar geri döndü. Eski bone görünümlü şapkalar Gucci, Miu Miu, Emporio Armani’de yer aldı bile. En güzel çiçek o Lilyumlar Raf Simons’ın da favorisiydi şimdi çiçekçilerin de favorisi olacak. Bahar aylarında en çok lilyum tercih edilecek.