Okurlardan

Haberin Devamı

“Gerçekleri karartmaya hayır!

Sayın Kırıkkanat,

Mümkünse benim de neden HAYIR diyeceğimi yaz.

Ben HAYIR diyeceğim, CHP veya MHP kazansın diye değil. Kendi eliyle kendi bacağına kurşun sıkan Anayasa’nın hâkimleri, yürütmenin emrine girmesin diye de değil (zaten girmişler). Her gün yandaş medyada, konuşmaları için davet üzerine davet alan ve eski komünist veya sosyalist olduğunu, 12 Eylül’de işkence gördüğü için bu referanduma ‘evet’ diyeceğini söyleyen, türetilmiş devrimcileri sevindirmek için de değil.

12 Eylül 1980 faşizminin izlerini hâlâ taşıyan biri olarak, ‘HAYIR!’ diyeceğim.

Bu 12 Eylül Anayasası’nın 12 Eylül 1980’den öteye yarım kalan işlerin tamamlanmasına yarayacağını, AKP’nin piyon olarak kullanıldığını ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nde, tarafsız ve adil görev yaptığına inandığım HSYK’nın, irticanın, tarikatların, ulemanın emrine verileceğini bildiğim, o oyunu bozmak için ‘HAYIR!’ diyeceğim diyor, saygılarımı sunuyorum.

BİNALİ T.

Emekli Polis”

***


“Tuzağa dikkat!

Muhterem Hanımefendi,

Sıradan bir vatandaş olarak bizim hayati derdimiz Kılıçdaroğlu’nun başbakan olması değil. Veya CHP’nin iktidar olması da değil. Bizim derdimiz çağdaş/modern/insan hakları olan bir ülke. Bunu Kılıçdaroğlu, CHP yapacaksa ne âlâ ama bizleri buna inandırması lazım. Halbuki bugün ortaya konulan performans RTE’nin CHP dahil herkesle, bütün Türkiye ile oynaması ve alay etmesidir. Zaten bunu iyi bildiği için referandumda israr etti. Ve haklı çıktı.

Onlar şu anda 12 Eylül akşamı açıklanacak referandum neticelerinin oranını saptamakla meşguller. Oran yüzde 60 mı, yoksa yüzde 80 mi olsun? Nasıl olsa 2007 seçimlerinde olduğu gibi neticeyi onlar tespit edecekler.

Muhalefet sandığa sahip çıkılacağını falan söylemekle meşgul. Ne aymazlık. Yahu neticeyi sandık belirlemiyor ki. Neticeye oyları bilgisayarda toplarken karar veriyorlar!

Ahmed D.”

***


“Karartılan yaşamları, aydınlatmaya evet!”

Ben Tuğçe Aydoğan. Bursa İli İnegöl İlçesi Yenice Kasabası’nda ikamet etmekteyim.

Babam Ahmet Aydoğan 1988-2002 yılları arasında Siirt, Batman, en son olarak da Bursa İli İnegöl İlçesi Yenice İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik ve Mdr.Yrd.lığı yaptı.

2002 yılında geçirmiş olduğu bir soruşturma sonucu devlet memurluğundan yüksek disiplin kurulu kararı ile ihraç edildi.Yargılanması halen devam etmekte olup dosyası Yargıtay’dadır.

Babam 2002 yılından günümüze kadar kayıt dışı ve sigortasız işlerde çalışarak bizleri okutmaya, ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalıştı.

En küçük kardeşim Burcu, İlköğretim 3. sınıfta, ortanca kardeşim Tuğba, Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümünde okuyor. Ben bu yıl üniversite imtihanına girdim ve Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) kayıt hakkı kazandım.

Babam yaklaşık 2 aydır işsiz ve halen iş aramaktadır. İş Kur’da kaydı olmasına ve kendi imkânlarıyla da iş aramasına rağmen hâlâ iş bulamadı.

Ağustos ayının sonunda üniversite kayıtları başlamaktadır. Bırakın harç, kayıt, yerleşme, barınma, kayıt için gitmeye bile yol paramız mevcut değildir.

Çok mağdur ve çaresisiz. Okumak istiyorum. Sizden Burs talep ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

tugce.aydogan@hotmail.com

Turgut Özal Mh. Seçkin 45 Apt.

D.13 Kat 4

Yenice Kasabası

İNEGÖL/BURSA

Tuğçe AYDOGAN

0 531 598 08 98

Ahmet AYDOĞAN

(Babam) 0 535 294 29 30

***


Y. N: Değerli okurlarım,

Tahmin edebileceğiniz gibi, okuyabilmek için çırpınan Tuğçe kızımızın adres ve telefonlarını, kendisinin onayıyla yayınlıyorum. Böylesi gençlere ve çaresiz ailelerine yardım etmek, kutsal bir yurttaşlık eylemidir. Çünkü insanlığa inancın gereğidir. Sizler, bu sütuna yazan böyle çok çocuğu umutsuzluğun karanlığından çekip aldınız. Yurttaşlık bilinciniz ve karşılık beklemeyen yardımseverliğiniz önünde saygıyla eğiliyorum.

“Nasıl Yıkılır” ve “Hayır” başlıklı yazılarıma gösterdiğiniz bitmek bilmeyen olağanüstü ilgiye de ayrıca teşekkür ederim.

DİĞER YENİ YAZILAR