Gazete Vatan Logo

Mimar oğul dehşet saçtı

Psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen mimar, anne ve babasını öldürdükten sonra canına kıydı

Eskişehir’de meydana gelen olay şöyle gelişti: Serbest mimarlık yapan Mithat Cingi’nin pompalı tüfek alıp evine kapandığını öğrenen KBB hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi, “Kendisine zarar verir” düşüncesiyle eve gitti. Mithat Cingi, anne ve babasına kapıyı açmadı. Eve çağrılan çilingir kapıyı açacağı sırada Mithat Cingi pompalı tüfeği gösterdi, çilingir kaçtı. Anne ve baba bu kez oğlunun sakinleşmesini sağlamak için 112 sağlık ekibini arayarak yardım istedi.

Ekipler yoldayken kapıyı açan Mithat Cingi babası Prof. Dr. Emre Cingi’ye tüfekle ateş etti. Göğsünden vurulan baba Cingi, “Öldürdün beni!” diye bağırarak evin bahçesinde yere yağıldı. Mithat Cingi, içeriye girip kendisini ikna etmeye çalışan annesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi’ye de ateş etti. Başından vurulan anne Cingi de olay yerinde öldü. Ardından bir üst kata çıkan Mithat Cingi tüfekle intihar etti. Olay yerine gelen polisler, bahçede babanın, evin girişinde annenin ve üst kattaki odada Mithat Cingi’nin cesediyle karşılaştı.

Büyük üzüntü

Prof. Dr. Emre Cingi’nin uzun yıllar ESOGÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ana bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yaptığı, bir süre önce emekliye ayrılıp Özel Medline Eskişehir Hastanesi’nde çalışmaya başladığı belirtildi.

70 yaşındaki Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi 63 yaşındaki Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin ölümleri, Eskişehir’de büyük üzüntüye neden oldu. ESOGÜ’ün eski rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin de “Bu sabah büyük bir acı haberle uyandık. Uzun yıllar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde kulak burun-boğaz hastalıkları bölümünün başında bulunan değerli bir hocamızdı Emre Cingi Hocamız. Aynı şekilde eşleri Prof. Dr. İpek Cingi de Farmakoloji Ana Bilim Dalı başında yıllardır yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, birçok insanın sağlığına kavuşturmuş insanlardı. Bu değerli iki insanın kaybı gerçekten üniversitemizi ve camiamızı son derece üzmüştür. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten Allah böyle acıları bir daha göstermesin” diye konuştu.

Yalvardılar

Görgü tanıkları, Cingi çiftinin mimar olan oğulları Mithat Cingi’ye kapıyı açması için uzun süre dil döktüklerini söyleyerek, “Anne ve baba, oğullarına yalvararak kapıyı açmalarını istedi. Çünkü oğullarının intihar edebileceğini düşünüyorlardı. Oğlu ise kapıyı açtı ve onları öldürdü, sonra da kendisini kafasından vurup intihar etti” dedi.

Önce polisi aralardı...

Bir emniyet yetkilisi, Cingi çiftinin, ilk olarak kapıyı açması için eve çilingir çağırdıklarını, ardından da 112 Acil Servis’i arayarak yardım istediklerini belirterek, “Bunların yerine polisi aramış olsalardı belki de ölmeyeceklerdi. Çünkü polis ekipleri olaydan önce evin bulunduğu yere gelseydi hemen anne ve babayı oradan uzaklaştırırdı” diye konuştu. Bu arada anne ve babasını öldürdükten sonra intihar eden mimar Mithat Cingi’nin olayda kullandığı silahın çift kırma av tüfeği olduğu belirtildi.

Psikolojisi bozuldu

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nde 8 yıl önce yönetim kurulu üyeliği yapan Mithat Cingi’nin son yıllarda şizofren derecesinde psikolojik rahatsızlığının olduğu öne sürüldü. Yakınları, öldürülen Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi nin Nejat adlı bir oğullarının daha olduğunu söyledi. Cingi çiftinin büyük oğulları Nejat Cingi’nin ODTÜ Elektronik ve Matematik bölümlerini bitirdiği, İstanbul’da kongre tercümanı olarak çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı