Gazete Vatan Logo

Milyonluk dairelerden orta gelirliye yöneldi

Merkezde lüks projeler inşa eden Tekfen, orta gelirliye hitap eden Esenyurt’taki projesini satışa çıkardı. HEP İstanbul, konut sayısı ve değer açısından şirketin en büyük projesi oldu

Bugüne kadar Tekfen Tower, Bomonti Apartmanları, Kağıthane Ofispark, Taksim Residences gibi şehir merkezindeki projelerde milyonluk dairelere imza atan Tekfen Emlak Geliştirme, ilk kez büyük ölçekli konut projesi inşa ediyor. Hem değer hem de konut sayısı açısından Tekfen’in en büyük projesi olan HEP İstanbul, şirketin orta gelirliye yöneldiği ilk proje. Esenyurt’ta E-5 ve TEM bağlantı yolunun kesiştiği noktada inşa edilen 500 milyon liralık HEP İstanbul’da 1.424 daire bulunuyor.

İhtiyaç orta gelirde

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, Tekfen kalite ve güvencesini orta gelir grubuna taşıdıklarını belirterek, “Orta gelirliler için planladığımız bu projeyi ulaşılabilir fiyatlarla satışa sunduk. Gayrimenkul sektörüne iyi bakıp, boşlukları iyi görmek gerekiyor. Orta gelirlinin konut ihtiyacı var. Bu segmentte ulaşılabilir fiyatlarla konut satmaya devam etmeliyiz. A sınıfı mekanlar yapmayı bıraktık demiyoruz. Her segmentte proje yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tekfen’in geçtiğimiz Mayıs ayında 90 milyon lira bedelle satın aldığı 56 bin metrekarelik Horoz Lojistik arsasında gerçekleşen projede, inşaat başladı.

Haberin Devamı

Toplam 11 yüksek blok ve 14 sıra ev bloğundan oluşan projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Lansman öncesinde satışa açılan 2 blokta 154 dairenin satışı yapılırken, lansmanla birlikte iki blok daha satışa sunuldu. Toplam 1.500 ön talep toplayan projede fiyatlar 1+1 daireler için 184 bin TL ile 247 bin TL, 2+1 daireler için 316 bin TL ile 403 bin TL, 3+1 daireler için ise 412 bin TL ile 477 bin TL arasında değişiyor.

Yeni metro hatlarına yürüme mesafesinde

TEKFEN Emlak Geliştirme Satış ve Pazarlama Koordinatörü Emre Ülger, projenin lokasyonunun önemine dikkat çekerek, “HEP İstanbul, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinin kesişim noktasında konumlanıyor. Proje E-5 ve TEM bağlantı yollarının kesiştiği vadinin tam ortasında yer alıyor. Toplu ulaşım araçlarına yakınlık anlamında da bölgenin en iyi lokasyonunda yer alıyoruz. 2017 yılında hayata geçmesi planlanan Bakırköy-Beylikdüzü, Esenyurt-Avcılar ve Büyükçekmece-Esenyurt raylı hat güzergâhlarına yürüme mesafesindeyiz. Ayrıca kuzeyde inşa edilen 3’üncü havalimanı ve 3’üncü köprü güzergahlarına da projenin hemen yanındaki TEM bağlantı yolundan kolaylıkla ulaşılabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı