Gazete Vatan Logo
Magazin Milyonların kalbinde yaşıyor

Milyonların kalbinde yaşıyor

Yeşilçam tarihine adını altın harflerle yazdıran Sadri Alışık, 92. doğum gününde Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı. Oğlu Kerem Alışık, “Babam nilyonların kalbinde yaşıyor” dedi

Milyonların kalbinde yaşıyor

18 Mart 1995’te hayata gözlerini yuman, ‘Turist Ömer’ tiplemesiyle hafızalara kazınan usta sanatçı Sadri Alışık’ın anma törenine başta oğlu Kerem Alışık olmak üzere Sefa Önal, Burak Sergen, aile dostları, rahmetlinin hayranları ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri katıldı. Kuran-ı Kerim okunarak başlanan anma töreni sonrası sanatçının uzun yıllar kullandığı 1957 model Chevrolet Belair marka otomobili mezarı başına getirilirken rol aldığı filmlerin afişleri de otomobile asıldı. Anma programının ardından açıklama yapan Kerem Alışık, “Aradan kaç yıl geçerse geçsin yere göğe sığdıramadığımız insanları bir avuç toprağın içerisine sığdırmak çok zor. Buraya gelen her birey Sadri Alışık’ın oğludur. Babam, halkın içerisinde yaşayan biri olduğu için hem benim hem de milyonların kalbinde hala yaşıyor. Zaman geçtikçe babama karşı sevgimiz büyüyor” dedi.

Babasını canlandıracak

Diğer yandan basına yansıyan Cem Yılmaz’ın yeni filmi ‘Arif V 216’da babası Sadri Alışık’ın gençliğini canlandıracağı yönündeki haberleri de doğrulayan Alışık, “Cem Yılmaz yakın bir zamanda gerekli açıklamayı yapacaktır” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı