Gazete Vatan Logo

Milyonları kahreden cenaze

Bodrum'daki kazanın ardından uzun süre komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Barış Akarsu memleketi Amasra'da toprağa verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında yaralanan ve tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu’nun cenazesi, Bartın’ın Amasra ilçesinde kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.






Amasra’daki İskele Camisi’nin önüne getirilen Akarsu’un karanfillerle süslü tabutunun üzerine annesi Hatice’nin isteği üzerine havlu ve seccade konuldu.
Anne Hatice ve baba Selahattin Akarsu, çocuklarının tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Akarsu’nun, anneannesi ile babaannesinin yanı sıra yakınları da sinir krizleri geçirdi. Anneanne Nazire Kökdemir, "Yavrum sen buraya yakışmıyorsun. Güzel dişlim" diyerek ağladı.
Cenaze namazının kılınması sırasında imam, cemaate yönelik "Ailesinin isteğiyle Akarsu’nun cenazesi tekbir ve dualarla taşınsın. Alkış istemiyorlar" dedi.
Cenaze namazının kılınmasından sonra sanatçının tabutu bir süre omuzlarda taşınarak Amasra belediyesinin cenaze aracına konuldu.
Barış’ın posterlerinin açıldığı kortejde yer alan vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği "Islak Islak" şarkısını söylediler.
Amasra’daki vatandaşlar, gözyaşları içinde yol kenarında uzun koridorlar oluşturarak cenaze aracına karanfiller attılar. Amasra Şehir Mezarlığı’na getirilen Akarsu’nun cenazesi, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla defnedilebildi.
Akarsu’nun annesi, oğlunun mezarına kürekle toprak attı. Babası da elindeki çiçekten koparttığı yaprakları mezarın içine bıraktı.
Sanatçının mezarlığına gelen çok sayıda seveni dua etti.
Cenaze törenine Akarsu’nun yakınları, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Asım Kulak, gazeteci Yüksel Aytuğ, sanatçının Yalancı Yarim dizisinde rol aldığı Merve Sevi ile bazı rol arkadaşlarının yanı sıra Yabancı Damat dizisinin başrol oyuncularından Özgür Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi.
Amasra’daki reklam panolarına, Barış Akarsu’nun "Kalbimizdesin" yazılı büyük posterleri konuldu.

Annesine kedi Miço kaldı yadigar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren sanatçı Barış Akarsu’nun Bartın’ın Amasra ilçesindeki annesi Hatice Akarsu, oğlunun kedisi Miço’yu severek üzüntüsünü hafifletmeye çalışıyor.
Anne Akarsu, Akkonak köyündeki evinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barış’ın 29 Haziran 1979’da doğduğunu söyledi.
İnsanlığı ve paylaşmayı seven yapısıyla örnek kişi olan oğluna olumsuz hiçbir şey öğretmediğini anlatan Akarsu, şöyle konuştu:
"Barış, dünyaya çok tatlı geldi. Kelebek gibi, melek gibi bir bebeğim vardı. Onu ben çok şımarık ve nazlı büyüttüm. İkimiz birbirimizi büyüttük. Çünkü, o benim ilk çocuğumdu. Yüreğimdeki sevgileri ona verebildiysem bana ne mutlu. Tüm sevenleri onu gördü. Barış çok araştırmacıydı. Çocukluğundan itibaren herhangi birşey bulduğunda ’anne bu ne?’ demesini bilen çocuktu." Oğlunun ilkokuldan itibaren müziğe merakı olduğunu belirten anne Akarsu, "İlkokul yıllarında flüt çalardı. Sürekli benden gitar isterdi. Her yıl çocuğumuza ayrı müzik aleti alırdık. Okul yıllarında öğretmenleri, oğlumun müziğe karşı duyumlarının çok kuvvetli olduğunu söylerlerdi.
Barış nota eğitimi almadı, ancak bütün şarkıların notalarını çıkartabilirdi. Amasra’daki büyüklerinden gitar çalmayı öğrendi" dedi.
Hatice Akarsu, "Ben çocuğumun subay olmasını isterdim. Çünkü, saçlarıyla çok güzeldi. Küçükken subay olacağını söyleyen oğlum, müziği çok severdi. Oğlum Zonguldak’ta doğdu, 2-2.5 yaşından sonra da Amasra’da büyüdü. Burada barlarda müziğe başlayarak, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 5 yıl çalıştı. Ondan sonra da yarışma programına katılarak başarı elde etti" diye konuştu.

"OĞLUM ÇOK VEFALIYDI"

Oğlunun her zaman çok vefalı olduğunu, tüm Türkiye’nin de bunu anladığını ifade eden anne Akarsu, şunları söyledi:
"Türkiye, Barış’ın yüreğindeki güzelliği biliyor. Çocuğum çok vefakar ve insancıldı. Bir karıncayı incitmekten korkardı. Kedisi Miço’yu sokakta buldu. Eli ayağı kırılmış haldeki kediyi veterinere götürüp bakımını yaptırmış. Onun kedisi şimdi benim yanımda. Onun emaneti bende.
Yolda, sokakta ekmek görse onu kaldıran bir çocuktu oğlum. Miço’ya İstanbul’da bakıyordu. Ancak, ’anne, ben yoğun çalışmalardayım. Kediye bakamıyorum. Bunu sana getireceğim’ diyerek bana verdi. Hayvan, bizim yanımızda kendini buldu. Çünkü, kedi İstanbul’da sürekli evde durmaktan strese girmişti. Miço, artık bana onun armağanı oldu. Onu ölesiye seviyorum. Miço, oğlumdan bana yadigar kaldı." Oğlunun ünlü olduktan sonra değişmediğini, sevgiyle büyüyen çocuk olduğunu belirten Hatice Akarsu, "Ama şu anda aramızda yok. Onunla gurur duyuyorum. Böyle olmasını hiç istemezdim. Daha çok güzel şeyler başaracaktık onunla. Rabbim, onu bizden daha çok seviyormuş. Onu çok seviyorum. Sevenleri berbat oldu. 7’den 70’e herkesin sevgisi beni çok mutlu ediyor" dedi.
Anne Akarsu, Miço’ya, kedi dediği zaman oğlunun ona "o benim kedim değil oğlum" dediğini de söyledi.
Bu arada çok sayıda televizyonun canlı yayın araçları, Akarsu’nun evinin önünde yayın yapmak için bekliyorlar.







Soluksuz izlenen 6 gün



Geçtiğimiz Cuma günü Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonucunda hastaneye kaldırılan Barış Akarsu, yoğun bakımda 6 gün geçirdi.


Medya organlarına hücum eden "Barışseverler" bu süreci yakından takip etti.



Destek artarak devam etti




Gergin bekleyiş sürerken umutlar sürüyordu. Doktorların durumun kötüye gittiği açıklamaları üzerine Barış'a destek mesajları arttı.



Türkiye'yi yasa boğan haber dün geldi




Tüm Türkiye'yi yasa boğan haber dün akşam saatleringe geldi.



Hastane bahçesinde açıklama yapan Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Bedrettin Ulusoy ve beyin cerrahı Opr. Dr. Abdullah Servet, 5 dakika önce yaptıkları açıklamada sanatçının yaşamını yitirdiği söyledi.


Bu açıklamayla birlikte hastane önünde bekleyen yakınları ve hayranlarınan oluşan yaklaşık 3000 kişilik grup gözyaşlarına boğuldu.


Barış Akarsu'nun ölüm haberinin açıklanmasından sonra kısa sürede hastane bahçesinde toplanan yaklaşık 3 bin hayranı gözyaşlarına boğuldu:

Baygınlık ve fenalık geçiren 4 kişi acil serviste tedavi altına alınırken, hastanenin tüm giriş ve çıkışları basın mensuplarına kapatıldı.



Sevenleri Barış için internet sitelerini kilitledi



Barış Akarsu'nun ölüm haberini ilk veren internet sitesi olan VATAN'ın internet sitesi, Akarsu'nun sevenlerinin yoğun ilgisiylesabah saatlerinde kilitlendi. Barış için bir taziye defteri oluşturulan sitemiz mesaj yağmuruna tutuldu.


VATAN ekibinin büyük bir kısmını onaylayamadığı taziye mesajlarına rağmen, 1300'ü aşkın taziye mesajı yayınladık.



Barış Akarsu'nun resmi sitesi www.baris-akarsu.com da dün geceden beri kilitli durumda.

"Barışseverler" kazanın olduğu kavşakta toplandı

Barış Akarsu'nun öldüğünün açıklanmasının ardından sevenleri, Torba kavşağında toplanarak, kazanın olduğu yere yaktıkları mum ve karanfilleri bıraktı. Olaya tepkilerini ifade etmek amacıyla kazanın olduğu kavşağa geldiklerini anlatan vatandaşlar, "Bugüne kadar alınmayan tedbirler yüzünden bu kavşakta meydana gelen kazalarda insanlar öldü.

Biz burada başka kazaların olmaması için ışık olmak istiyoruz, kazalar artık son bulsun. Buraya bir köprülü kavşak yapılsın'" diye konuştular.

Kulüp ve Çarşı, Barış Akarsu’yu unutmadı

Barış Akarsu için Beşiktaş Kulübü sitesinde başsağlığı mesajı yayınladı. Çarşı Grubu da Beşiktaşlı olan Barış için internet sitesi www.forzabesiktas.com’un girişine “Gittiğin yerde bize yer tut BARIŞ, hep beraber geleceğiz BEŞİKTAŞ’ı izlemeye” yazarken, “Siyahla Beyazı ayıran çizgi” isimli tezahürata yer verdi.











Haberin Devamı