Gazete Vatan Logo

Milyonları ilgilendiriyor! Çalışma saatleri uzayacak

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme duyuruldu. Corona virüs sebebiyle kısalan çalışma süreleri normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte uzayacak.

Milyonları ilgilendiriyor! Çalışma saatleri uzayacak

CNN TÜRK Ankara Muhabiri Gülşen Coşkun, kısa çalışma ödeneğinde yapılacak değişikliklere ilişkin son bilgileri aktardı.

Coşkun'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Kısa çalışma ödeneği kolaylaştırılarak, bir teşvik sistemi olarak devreye girmişti. Şimdi ise normalleşme döneminde formatının değişmesi bekleniyor. Bu şekilde devamı planlanlar arasında. Adının da artık "normalleşme desteği" olması bekleniyor.
Koronavirüs döneminde pekçok iş yerinde çalışma süreleri çok daha aza düşmüştü ya da durma noktasına gelmişti. Bu dönemde işten çıkarmalar olmasın diye kısa çalışma ödeneği kolaylaştırılmıştı. Daha çok kişinin başvurması sağlanmıştı.
Artık normalleşme dönemine girdiğimiz için, eski düzene dönülsün diye bu kez bu şekilde bir formatta değişiklik yapılması bekleniyor. Yani yine çalışma süreleri artsın, iş yerleri normalleşsin şeklinde bir istek var. Bunun için de normalleşmeye ayak uyduran iş yerlerinin bu teşvikten yararlanmasını bekliyoruz. İş verene bir destek şeklinde olacak.
Böylelikle hem istihdam korunacak hem de iş yerlerinin yeni normal sürece alışmasının imkanı sağlanmış olacak. Paket üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde de "İstihdam Kalkanı Paketi'nin detaylarının açıklanmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı