Gazete Vatan Logo

2020-2021 eğitim-öğretim yılı başladı! İşte ders programı

Milyonlanca öğrenci için yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Bugün itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı başladı. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek. Bakan Selçuk ayrıca Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı. Bakan Selçuk konuyla ilgili açıklama yaparak, "Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18'ine kadar sürdüreceğiz. 21’inden itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor" dedi.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı başladı! İşte ders programı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın açılışı nedeniyle Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu’nda düzenlenen programa katıldı. Bakan Selçuk, öğretmenlerle birlikte saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra ilk ders zilini çaldı.

Bakan Selçuk, Twitter’daki hesabından bir sınıfta çekilmiş fotoğrafıyla yaptığı paylaşımında, "Ders zilimiz çaldı. Ben okuldayım. Öğretmenlerimiz okulda. Çocuklarımız ekran başında uzaktan eğitimdeler. Bilelim ki eğitim başladı... Eğitime hoş geldiniz çocuklar, okullarınıza, sınıflarınıza da sağlıkla gelmeniz dileğiyle" dedi
Uzaktan eğitimin 18 Eylül Cuma gününe kadar sürmesi, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime ’aşamalı ve seyreltilmiş’ şekilde geçilmesi planlanıyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk ders zilini çaldı ve şu açıklamalarda bulundu:
Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18'ine kadar sürdüreceğiz. 21’inden itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor. Bir öğretmen için bir okulun açılışı ne demek bunu bir öğretmen gibi bilmek kolay değil. Benim çocuklarımdan ve velilerimizden ricam artık bu sürecin başladığı ve sürecin gereği olarak evlerimizde çalışma köşelerinin oluşturulması ve çocuklarımızın çalışma ortamlarının uygun koşullara dönüştürülmesi.
Ziya Selçuk bir diğer açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:
Bu inanın çok büyük bir burukluk veriyor bize. Bir öğretmenimizle birlikte bir canlı sınıfa bağlandık az önce öğrencilerimizin feryadını duymalıydınız. Bana öyle mesajlar veriyorlar ki. Hani açın artık diye bir bağırtı duydum orada sonra kimdi o diye sordum çocuklara öğretmenimizde çocuklarımızda birbirlerine gerçekten büyük bir özlem taşıyorlar. Ama hep söylediğimiz şey şu; 'risk varsa biz yokuz.'
Eksiklerimiz var bunları tamamlamak için büyük bir çabamız var. Bütün il ve ilçeleri okul okul inceliyoruz.
Öğretmenlerini çok özlediklerini artık bilgisayardan uzakta görüşmek istemediğini söyledi bir öğrencimiz bir diğeri ise öğretmenine sarılmak istediğini söyledi.
ÖĞRETMEN MAAŞLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Ziya öğretmen olarak benim bir öğretmen kimliğimle benim öğretmenlerimizin itibarının özlük haklarının yükselmesi dışında hiçbir hedefim olamaz. Buradan böyle bir sonuç çıkarılıyorsa bir zorlama vardır. Biz öğretmenimizin her türlü imkanını arttırmanın peşindeyiz. Başka da bir derdimiz yok

Haberin Devamı

UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

Haberin Devamı

31 Ağustos 2020 Pazartesi günü itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı uygulaması başladı. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise'yi 18 milyon öğrencinin hizmetine sunarak, çocukların okul ve dersleriyle bağlantılarının kopmamasını sağlayan TRT, hazırlık dönemi için ders çekimlerini bitirdi.

Haberin Devamı

Yaz dönemi yayınlarında derslerin yanı sıra "Tasarım ve Beceri Atölyeleri" programı, TRT EBA TV'nin üç kanalında da ekranlara geldi. Sanat, kültür, bilim, spor ve yaşam becerileri gibi çocukların yeteneklerini yakından ilgilendiren alanlarda birçok program izleyiciyle buluştu.

Velilere yönelik "Bizden" programı, öğretmenlere rehberlik eden "Öğretmenler Odası" ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların katıldığı yarışma programı "Hazır Mısın?", TRT EBA TV’nin özgün programları arasında yer aldı.

Bugüne dek 3 bin 344 ders ve etkinlik yayımlayan TRT EBA TV, 21 Eylül'de başlayacak yeni dönem yayınlarında kullanılmak üzere 4 bini aşkın video çekimine başladı. TRT EBA TV kanallarında ders yayınları dışında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik içerikler sunan "Tasarım ve Beceri Atölyeleri", "Özel Eğitim", "Bizden", "Hazır Mısın?" ve "Öğretmenler Odası" programları da devam edecek.

Haberin Devamı

DERS PROĞRAMI YAYINLANDI

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yeni eğitim öğretim yılının yarın başlayacağını anımsatarak, şu bilgileri verdi: "Öğrencilerimizle buluşabileceğimiz EBA canlı ders programımız da hazır. Detaylı bilgi için http://eba.gov.tr ve http://uzaktanegitim.meb.gov.tr adreslerine başvurabilirsiniz."

Selçuk, iyi dersler dileğinde bulunduğu öğrencilere, şöyle seslendi: "Sizden büyük bir ricam var. Lütfen bizim için okuyun, yazın, derslerinizi izleyin, canlı dersleri kaçırmayın, konuşun, anlatın, fikrinizi ifade edin. Bu ülkenin size, çabanıza ve enerjinize ihtiyacı var."

Paylaşımda ayrıca 1'inci sınıflar hariç, 2-12'nci sınıf öğrencilerinin canlı ders programı tablosuna yer verildi.