Gazete Vatan Logo

Milyon dolarlık vurgun yaptılar!

Milyon dolarlık vurgun yaptılar!

Kişisel bilgilerine ulaştıkları vatandaşları telefonda kandırıp milyonlarca lira dolandıran call center çetesi çökertildi. Liderliğini iki üniversite öğrencisinin yaptığı çetenin 21 üyesi gözaltına alındı

Bazı vatandaşların satın aldıkları ürünlerin gelmemesi, kredi ve banka kartlarından bilgileri dışında para çekildiği şikâyetleri üzerine İstanbul polisi inceleme başlattı. Polisin tespitlerine göre, call center çetesi, data bilgileri satan şebekelerden 10 bin vatandaşa ait kişisel bilgiyi satın aldı. Ardından kurbanlarını seçip harekete geçti.

'SİGORTA, SAĞLIK HİZMETİ' DEDİLER

0800'lü numaralardan aradıkları mağdurları telefonda kandırıp "7/24 sağlık, sigorta, kredi dosya masrafı, yol yardım hizmetleri" gibi bir takım hayali hizmetlerin satışını gerçekleştiren çete üyeleri, ücretleri sanal pos üzerinden Kıbrıs'taki hesaplara aktardı. 3D Güvenlik şifresi istemeyen, sanal pos ödeme yöntemi ile önce güvenlik engeli aşıldı. Ardından, sanal pos işlemlerinin ve paraların Kıbrıs'ta açılan hesaplara aktarılmasıyla vergi mükellefiyetinin önüne geçildi. Çete böylece vatandaşlardan dolandırdığı paraların vergisini de ödememiş oldu. Ayrıca kredi dosya masrafı ve kredi kartı aidatının geri ödenmesi bahanesiyle aradıkları vatandaşların kart bilgilerini telefonda öğrenen çete üyeleri, hesapları da boşalttı.

Haberin Devamı

MASLAK'TA LÜKS VİLLA, PORSCHE

Çetenin bu yöntemle 81 ilde binlerce kişiyi dolandırıp 2 milyon liranın üzerinde vurgun yaptığı belirlendi. Çetenin elde ettiği haksız kazançla Maslak'taki bir AVM'den 8 bin 500 liraya ofis kiraladığı, çalışanlara da aylık 3 bin TL maaş ödediği saptandı. Polisin çeteye yönelik operasyonunda 11'i kadın 21 kişi gözaltına alındı. Ofiste 5 bin dolar ve 5 bin lira ele geçirildi. Çetenin liderliğini yapan, 1989 ve 1990 doğumlu, iki üniversite öğrencisi ise firar etti. İki çete liderinin dolandırdıkları paralarla Maslak'ta lüks villa alıp oturduğu, Porsche ve Audi A8 marka araçlara bindikleri belirlendi. (SABAH)