Gazete Vatan Logo

Milyon dolarlık köpekler

Onlar sosyal medya fenomeni köpekler, o kadar sevimliler ki başta Instagram olmak üzere sosyal medya onları konuşuyor. Bu sevimlilikleri de milyonlarla ifade edilen takipçi ve sponsorluk anlaşmaları olarak sahiplerine geri dönüyor. Bir marka paylaşımları 10 ile 15 bin dolardan başlıyor, senelik sponsorluk anlaşmaları 500 bin dolarlara kadar çıkıyor. Kimi cool tavırları, kimi giydiği o muhteşem kıyafetlerle dikkat çekiyor. İşte sosyal medyayı sallayan milyon dolarlık fenomen köpekler...

Milyon dolarlık köpekler

Doug the Pug

2,8 milyon takipçisi var

Kitap yazdı

Instagram köpeklerinin en ünlüsü. Instagram’da 2,8 milyon, Facebook’ta 5,9 milyon takipçisi var. YouTube’da Kitabıyla New York Times’ın çok satanlar listesine girmeyi başaran bir köpek o. Sahibi Leslie Mosier şimdiden köşeyi dönmüş durumda, hatta işi bırakmış ve tamamen Pug’a odaklanmış. Internet üzerinden Pug’ın resimlerinin basılı olduğu t-shirtler ve oyuncakları satılıyor. Pug, kostümlere bayılıyor kılıktan kılığa giriyor. Vazgeçilmezleri arasında şapkalar bulunuyor, fast food’a bayılıyor.

Jiff Pom

6,4 milyon takipçisi var.

O bir rekortmen

Pomeranian Boo cinsi sevimli mi sevimli bir köpek. Los Angeles doğumlu Jiff, Guinness Rekorlar Kitabı’na adını “iki ayak üzerinde en hızlı koşan köpek” olarak adını yazdırmayı başardı. Jiff, 10 saniyede ön patileri üzerinde 5 metrede en hızlı ve arka patileri üzerinde 10 metrede en hızlı koşan köpek seçildi. Emojisi de olan Jiff, Disney yapımlarında da rol alan bir aktör..

Marutaro

2,6 milyon takipçisi var.

Haberin Devamı

Japonya’nın en ünlü köpeği

Shiba ırkı olan Japonya’nın en ünlü köpeği Marutaro’yu ülkesinde takip edenlerin sayısı 1,8 milyon kişi. 9 yaşındaki Marutaro müzik duyunca dans ediyor, yaşadığı çiftlikte atlarla oynuyor.

Manny

1 Milyon takipçisi var.

Menajeri ve diyetisyeni var

7 yaşındaki Fransız buldog cinsi olan Manny the Frenchie, sponsorluk anlaşmalarından sahibine 450 bin dolar kazandıran Frenchie ABD’de talk show programlarına sıklıkla konuk oluyor.

Men’s Wear Dog

321 bin takipçisi var.

En stil sahibi köpek

Men’s Wear Dog, en şık köpeklerden. Üstelik kendisi bir yazar. Stil sahibi olan yakışıklı dostumuz, hesabından stil önerileri vermekten de geri kalmıyor. En trend stilleri ondan öğrenebilirsiniz. (Instagram: @mensweardog)

Ella Bean

101 bin takipçisi var.

Moda ikonu bir çanta delisi

Instagram paylaşımlarıyla son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Yorkshire Terrier cinsi Ella Bean’in 101 bin takipçisi var. O bir moda ikonu ve tam bir çanta delisi. Lüks yaşamı seven Ella Bean, lüks restoranlarda ve otellerde keyif yapmaktan ve yemek yemekten çok hoşlanıyor.

Haberin Devamı

Marnie the Dog

2.1 milyon takipçisi var.

Engel tanımayan Shih Tzu

Marnie safkan bir Shih Tzu. Doğuştan fiziksel engelli olan Marnie her fotoğrafta dili dışarıda ve kafası sol tarafına düşecekmiş gibi poz veriyor ve takipçilerini eğlendirmeyi başarıyor.

Harlow, Sage ve Reese

1,5 Milyon takipçileri var.

Düşman çatlatan kankalar

Bu üçlünün dostluğu gerçekten kıskanılacak türde. En çok beraber oynamaktan ve uyumaktan hoşlanıyorlar. “A True Story About Best Friend” isimli New York Times’ın en çok satanlar listesine giren kitaplarının yanı sıra hayranları için özel tasarlanmış kahve fincanı, tişört gibi ürünleri de bulunuyor.

The Wild Idea

150 bin takipçisi var.

Doğa ile iç içe bir hayat

Doğal hayatla iç içe olmayı seven bir aileyle beraber yaşayan Maddie’nin maceraları Instagram’a sahibi fotoğrafçı Theron Humphrey tarafından düzenli olarak paylaşılıyor.