Gazete Vatan Logo

Milliyet Sanat Kitap Günleri baharı getirdi

Milliyet Sanat Kitap Günleri Beyoğlu’ndaki Demirören İstiklal’de yer alan Social İstanbul’da dün başladı. Etkinlik 10 Aralık’a kadar sürecek. On binlerce kitap Beyoğlu’nda Demirören İstiklal’in B2 katında okurları bekliyor

Milliyet Sanat Kitap Günleri baharı getirdi

Beyoğlu’na ikinci bahar gelecek” sözüyle duyuruları yapılan Milliyet Sanat Kitap Günleri dün başladı. Gerçekten de bir bahar havası vardı İstanbul’da. Beyoğlu’nda baharın tadını çıkaranlar Demirören İstiklal’e gelip Social İstanbul’daki Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne katıldı.

Okurları Beyoğlu’nda kitaplarla ve yazarlarla yıllar sonra yeniden bir araya getiren Milliyet Sanat Kitap Günleri yapılan açılış töreniyle başladı. Türkiye yayın piyasasının önde gelen birçok yayınevi kitap günlerinde açtığı stantlarla etkinlikte yer alırken, okurlar da şehrin merkezine taşınan böylesi bir kitap organizasyonunun ilk gününe oldukça yoğun katılım gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne gelen üç lise öğrencisi, etkinlikten sosyal medya sayesinde haberdar olmuş. Fındıklı Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan Sudenaz Tuncer duyduğu sevinci, “Bugün Beyoğlu’nda bir kitap günleri düzenleneceği haberini görünce hemen arkadaşlarımla yazıştık ve gelmeye karar verdik. Kitap okumayı çok seviyoruz. Özdemir Asaf’ın ‘Lavinia’sını aldım, Oğuz Atay’ın kitabını aldım, anneme de Kahraman Tazeoğlu’nun kitabını aldım. Şehrin merkezinde, Beyoğlu’nda böylesi bir etkinliğin düzenleniyor olması bizim için büyük avantaj. Hem evimize de çok yakın” diye anlattı.

Fuarı ziyaret eden Cansu Karagül de geçen ay Milliyet Sanat Kitap Günleri’ni bir broşürde görmüş. Ajandasına kaydetmiş ve kitap günlerinin ilk gününde gelmeye karar vermiş. “Daha merkezi bir yerde böyle bir etkinliğin yapılıyor olması benim için çok önemli çünkü merkezde kültür sanat faaliyetleri çok azaldı” dedi. Fuarda indirimli kitaplara dikkat çeken Karagül, “Böyle kültürel etkinliklerin daha çok ve sık yapılması bizim için indirimden daha önemli aslında. Çalışmaktan ve işten güçten sosyalleşmeye vakit kalmadığı bir dönemde merkezde böyle etkinliklerin yapılması herkes için nefes alacak bir alan yaratıyor” diye ifade etti.

Haberin Devamı