Gazete Vatan Logo

Milli yazılım ile istihdam atağı

Yerli yazılım üretimi için sadece 2018’in ilk yarısında Ar-Ge’ye 43 milyon TL kaynak ayıran Logo Yazılım’ın Başkanı Koyuncu, çalışanlarının yüzde 42’sinin mühendis olduğunu söyledi.

Milli yazılım ile istihdam atağı

1984 yılında kurulan ve bugün Türkiye’nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşlarından biri olan Logo Yazılım, ürün ve hizmetlerinde Türk Lirası üzerinden fiyatlandırma politikasını sürdürüyor.

43.2 milyon TL

Yerli yazılım üretimi için Ar-Ge’ye büyük yatırım yaptıklarını belirten Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı M. Buğra Koyuncu, “Sadece 2018’in ilk yarısında Ar-Ge’ye 43.2 milyon TL kaynak ayırdık. Çalışanlarımızın yüzde 42’si mühendis ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden mezun nitelikli gençleri, yerli yazılım üretimi için istihdam ediyoruz. Bu ülkenin mühendisleri ile ülkemiz için çözümler geliştiriyoruz. Bu yaklaşımımızı da ‘Yılın Ar-Ge Yatırımı’, ‘Türkiye Merkezli Üretici Hizmet’ gibi ödüllerle perçinliyoruz” dedi.

Kurumsal yazılımların, Türkiye’deki şirketler, özellikle de KOBİ’ler tarafından kullanımında son yıllarda yukarıya doğru ciddi bir ivme olduğunu belirten Koyuncu, “Araştırmalar, KOBİ’lerin donanımsal ihtiyaçların karşılanmasını birinci öncelik olarak ele aldığını gösteriyor. Donanımı takiben, BT güvenliği, yedekleme, depolama ve bulut çözümlerinin KOBİ’lerin yatırım planlarında yer aldığını görebiliyoruz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Geleceği yazıyoruz

Bugüne kadar 800’den fazla iş ortağıyla 200 binden fazla firmanın büyüme yolculuğuna eşlik ettiklerini ifade eden Buğra Koyuncu, “Uzmanlığımız ve iş ortaklarımızda yarattığımız güven duygusuyla geleceği yazmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.