Gazete Vatan Logo

Milli Piyango sonuçları 23 Nisan'da mı açıklanacak?

Her ayın 9, 19 ve 29’un da çekilen Milli Piyango çekilişinin 19 Nisan 2017 çekilişi de bugün yapılmadı. Bir önceki Milli Piyango çekiliş ile büyük ikramiye 4 kişi arasında paylaştırılmıştı. 19 Nisan 2017 Milli Piyango çekilişi 23 Nisan'a aktarıldı.

Milli Piyango sonuçları 23 Nisan'da mı açıklanacak?

19 Nisan 2017 Milli Piyango çekilişi sonuçları açıklanmayınca merak konusu oldu. İşte 19 Nisan Milli Piyango çekilişi 23 Nisan'da yapılacak...

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Piyango Nedir?

Milli Piyango, adetleri ve tutarları daha önceden belirlenmiş ve numaralı olarak bastırılmış biletlerin satılarak ikramiyeleri kazanacak olan numaraların, belirli günlerde çekilişi yapılarak belirlenmesi esasına dayanan bir şans oyunudur.

Milli Piyango İdaresi tarafından her ayın 9, 19 ve 29’u dışında da özel çekilişler düzenlenebilmektedir. Her sene 31 Aralık gününde yılbaşı özel çekilişi düzenlenmektedir. Yönetim Kurulu, çekiliş tarihleri ile özel çekiliş tarihlerini belirler, değiştirir ya da kaldırabilir. İkramiyelerin ödenmesinde de esas olarak İdare ve satış merkezleri yetkili konumdadır.

Baş bayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzalamış oldukları sözleşmede belirtilen tutara kadar ikramiye ödemek zorundadır. Diğer bayiler ise son üç rakama kadar isabet etmiş olan ikramiyeleri ödemek zorundadırlar.

Haberin Devamı

Bayiler, son dört veya son beş rakamına isabet eden ikramiyeleri de ödeyebilmektedir.

Yapılan yılbaşı çekilişler için bilet küpürlerine bakılmaksızın, kazanan talihlilere ödenecek olan ikramiye 1 milyondan fazla ise bu ikramiye ve diğer çekilişler sonucunda verilecek olan büyük ikramiyelerin ödeme işlemleri Genel Müdürlük tarafından yapılmaktadır. Belirtilen tutarın altında olan ikramiyeler ise Şube Müdürlükleri tarafından ödenmektedir. İdare tarafından gerekli görüldüğü durumlarda ikramiyelerin ödeme limitleri arttırılabilir ya da azaltılabilir.

Milli Piyango Biletler İçin Bilinmesi Gerekenler

İkramiyeler için bir senelik zamanaşımı bulunmaktadır. Çekiliş tarihinden itibaren bir sene geçmiş ve kazanan talihli ikramiyesi için başvuruda bulunmamışsa ikramiye zamanaşımına uğrar. Bu biletler için ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğramış olan ikramiyelerin tümü Milli Piyango İdaresi’ne gelir olarak kayıt edilmektedir.

Haberin Devamı

Zamanaşımı süresi eğer hafta sonuna ya da resmi tatile rastlarsa da izleyen ilk iş günü mesai bitimine kadar ikramiye ödemesi yapılır.

Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için biletin ikramiye kazanmış olan numaraları tam olarak göstermesi gereklidir. İkramiye, seri numara ve fiyat itibariyle de herhangi bir kuşku oluşturmamalıdır. Kendini ibraz eden biletlerden, ikramiye numarasının dışında kalan yerlerden kopmuş ya da yırtılmış olsa bile mevcut rakamlar okunduğu sürece kazanan talihliye ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Eğer numaralar üzerinden kopmuş ve yırtılmış ise ancak İdare veya satış merkezlerinin inceleme yapmasından sonra ödeme yapılabilmektedir. Bu şekilde bulunan biletler için ikramiye tutarı doğrultusunda ödeme yapabilecek satış merkezi yöneticisi ya da idare merkezi onayı ile ödeme yapılır.