Gazete Vatan Logo

Milli Piyango çekilişi (9 Ekim 2017)

Milli Piyango çekilişi her ayın 9, 19 ve 29’uncu günlerinde düzenlenir. Son düzenlenen çekiliş sonucunda 4 talihli, 2 milyon 500 bin tutarındaki büyük ikramiyenin sahibi oldu. Yapılan açıklamada talihlilerden üçünün İstanbul, birisinin de Ankara’dan biletini aldığı belirtildi. Talihliler için Milli Piyango çekilişinin kazandıran numaraları ise; 481375 oldu.

Milli Piyango çekilişi (9 Ekim 2017)

Milli Piyango çekilişi, özel çekilişler dışında her ay 3 defa düzenlenir. Son çekiliş ile 4 talihli büyük ikramiyeyi almaya hak kazandı. 2 milyon 500 bin liralık büyük ikramiyeyi 1 rakam ile kaçıranlara ise 2500 Türk Lirası teselli ikramiyesi verildi. Son bir rakama göre kazandıran numaralar ise 2 ve 8 oldu. Son rakama göre de talihlilere 24 Türk Lirası ikramiye verildi.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

MİLLİ PİYANGO İKRAMİYESİ NEREDEN ALINIR?

Çekiliş sonucunda ikramiye almaya hak kazanan talihliler için; son 3 rakama kadar olan ikramiyeler ödemesi sabit bayiler ya da gezici bayiler tarafından yapılır. Milli Piyango İdaresi tarafından yetki verilen bayiler, son dört rakam ve son beş rakam için de ikramiye ödemesi yapabilir. Belirlenen bu rakamlar dışındaki ödemeler, bayilerin yetkisi dışında kalır. Baş bayiler ve sanal ortam bayileri, Milli Piyango İdaresi ile imzaladıkları sözleşme kapsamında belirlenen miktar kadar ikramiye ödemesi yapabilirler.

Haberin Devamı

Yılbaşı için düzenlenen çekilişlerde, çekiliş biletinin kupürüne bakılmaksızın 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki ikramiyeler ile yıl içerisinde düzenlenen diğer çekilişlere ait büyük ikramiye ödemeleri, sadece Milli Piyango İdaresi tarafından yapılır. Bu ikramiye tutarları altında kalan ikramiyeler de Milli Piyango İdaresi şubeleri tarafından ödenir. Gerekli görülen durumlarda ise ödeme yapılacak ikramiye tutarlarının miktarı azaltılabilir ya da arttırılabilir.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

18 yaşından küçük olanlar çekilişlere katılamazlar. Katılsalar bile ikramiye ödemesi yapılmaz. Çekiliş sonucunda ikramiye almaya hak kazanan talihliler, bir yıl içerisinde ikramiyesini almalıdır. Bir yıl sonunda alınmayan ikramiyeler zaman aşımına uğrar. Zaman aşımına uğrayan ikramiyeler için de ödeme yapılmaz. Bu ikramiye tutarları Milli Piyango İdaresi’ne gelir olarak kayıt edilir. Zaman aşımı, hafta sonuna ya da resmi tatil gününe denk gelirse, ilk iş günü mesai saati bitimine kadar talihlilere ödeme yapılır.

Haberin Devamı

Talihlilere ikramiye ödenebilmesi için biletin üzerindeki numaralar, bilet fiyatı, seri numarası, ikramiye tutarı tam olarak gözükmeli ve okunmalıdır. Çekiliş biletinde kopma ya da yırtılma olsa bile rakamların rahat okunması ikramiye ödemesi için yeterlidir.