Gazete Vatan Logo

Milli Piyango Çekilişi (29 Nisan 2017)

Milli Piyango çekilişleri her ayın 9, 19 ve 29. günlerinde çekilmektedir. Milli Piyango İdaresi tarafından özel çekilişler de düzenlenir. Gerçekleştirilen son 23 Nisan çekilişinde büyük ikramiye olarak 4 milyon verildi.

Milli Piyango Çekilişi (29 Nisan 2017)

Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan son çekiliş ile 23 Nisan 2017 tarihinde 4 milyonluk büyük ikramiye sahiplerini buldu. Büyük ikramiye 3 kişiye verildi. 2 talihlinin İstanbul’dan ve 1 talihlinin de Ankara’dan olduğu tespit edildi. Büyük ikramiyeyi kazandıran numaralar; 1 9 6 3 4 6 oldu. Çekiliş ile en düşük ikramiye de son 1 rakamı doğru tahmin edenlere verildi. Son 1 rakamı doğru tahmin etmiş olanlar 30 TL ikramiye almaya hak kazandı. Büyük ikramiyeyi yalnızca 1 rakam ile kaçıran talihli kişilere de teselli ikramiyesi olarak 4 bin TL ikramiye verildi.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Piyango Biletine Çıkan İkramiyeler Nereden Alınır?

Milli Piyango biletinde son 3 rakama kadar isabet etmiş olan ikramiyelerin ödeme işlemleri, Milli Piyango sabit bayiler ile gezici bayiler tarafından ödenir. Bu bayiler biletlerin son dört rakamına ya da son beş rakamına isabet eden ikramiyelerin ödemelerini de gerçekleştirebilir. Bu tutarların üzerindeki ikramiye ödemeleri, yetkili bayilerin ödeme yetkileri dışında kalmaktadır.

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi tarafından görevlendirilmiş olan baş bayiler ile sanal ortam bayileri de İdare ile imzalamış oldukları sözleşme kapsamında belirtilmiş olan tutar kadar ikramiye ödemesi yapabilir.

Yılbaşı çekilişleri için biletlerin kupürlerine bakılmadan, 1 milyon TL ya da daha üzeri olan ikramiye ödemeleri ile yıl içinde yapılan diğer çekilişlere ait olan büyük ikramiyeler yalnızca Genel Müdürlük tarafından ödenir. Bu miktarların altındaki ikramiyelerin ödemesi ise Milli Piyango Şubesi Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilir. Milli Piyango İdaresi, gerekli gördüğü zamanlarda ikramiyeler için ödeme limitlerini arttırabilme ve azaltabilme yetkisine sahiptir.

Milli Piyango Biletleri İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Talihliler kazandıkları ikramiyelerini bir sene içinde tahsil etmek zorundadır. Bir sene içinde tahsil edilmemiş olan ikramiyeler zaman aşımına uğrar ve biletler için ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanında alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiyeler, Milli Piyango İdaresi için gelir olarak kaydedilir. Zaman aşımı süresi resmi tatile ya da hafta sonuna denk gelmiş ise izleyen ilk iş gününde mesai saati bitinceye kadar talihlilere ikramiye ödemesi yapılır. Biletlere ikramiye ödemesi yapılması için biletin üzerinde kazanan numaralar tam olarak gözükmelidir. İkramiye, seri numarası ve fiyat ile ilgili bir kuşkuya sebep vermemelidir. İkramiye numarası dışında bilet kopmuş veya yırtılmış olsa da mevcut olan rakamlar okundukça talihlilere ikramiye ödemeleri yapılır. Biletin üzerindeki numaralar koparılmış ya da yırtılmışsa sadece İdare ve satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda uygun görülmesi durumunda ikramiye ödemesi yapılabilecektir. Bilet alırken Milli Piyango İdaresi tarafından yetki verilmiş olan yerlerden bilet alınması gereklidir. Aksi halde ikramiye ödemesi yapılmaz.

Haberin Devamı