Gazete Vatan Logo

Milli Piyango Çekiliş sonuçları açıklandı mı? (29 Mayıs 2017)

Milli Piyango çekilişleri her ayın 9, 19 ve 29. günlerinde düzenleniyor. Bu günler dışında özel günlerde de Milli Piyango tarafından çekilişler yapılabilmektedir. 19 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmiş olan son çekiliş ile 6 bilen ve büyük ikramiyenin sahibi olan talihlilerin sayısı 4 oldu. Kazanan biletlerin iki tanesinin İstanbul, bir tanesinin Ankara ve bir tanesinin de KKTC’ye çıktığı belirlendi.

Milli Piyango Çekiliş sonuçları açıklandı mı? (29 Mayıs 2017)

Milli Piyango’nun 19 Mayıs çekilişinde 6 bilerek büyük ikramiye kazananlar 4 milyon ikramiye almaya hak kazandılar. Kazandıran numaralar ise; 579257 oldu. 1 rakam ile büyük ikramiyeyi kaçırmış olanlara da 4 bin TL teselli ödemesi verildi. Son bir rakam ile kazandıran numaralar ise 1 ve 6 oldu. Son bir rakama göre ikramiye almaya hak kazananlara da 30 lira ikramiye verildi.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

MİLLİ PİYANGO İKRAMİYELERİ NEREDEN ALINIR?

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen çekiliş sonucunda son 3 rakama kadar ikramiye almaya hak kazanan talihliler ikramiyelerini, Milli Piyango İdaresi’nin yetki vermiş olduğu gezici bayilerden ya da sabit bayilerden alabilirler. Bayiler tarafından son dört rakam ve son beş rakama için de ikramiye ödemesi yapılabilir. Belirlenmiş olan bu rakamlar dışında kalan ikramiye ödemeleri yetkili bayilerin ödeme yetkilerinin dışında kalmaktadır. Yetki verilmiş olan baş bayiler ile sanal ortam bayileri Milli Piyango İdaresi ile imzalamış oldukları sözleşme kapsamında belirlenen tutar kadar ikramiye ödemesi gerçekleştirebilirler.

Haberin Devamı

Düzenlenen yılbaşı çekilişlerinde biletlerin kupürlerine bakılmaksızın, 1 milyon lira ve üzerinde olan ikramiyeler ile yıl içerisinde gerçekleştirilen diğer çekilişlere ait büyük ikramiyelerin ödemeleri sadece Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu ikramiye miktarlarının altındaki ikramiye ödemeler için Milli Piyango İdaresi şubeleri yetkilidir. Gerekli görüldüğü zamanlarda ikramiye için yapılacak olan ödemelerin limitleri, Milli Piyango İdaresi tarafından arttırılabilir ya da azaltılabilir.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞLERİ İLE BİLİNMESİ GEREKENLER

Milli piyango çekilişleri sonucunda alınacak olan ikramiyelerin, talihliler tarafından ilgili yerden alınması gereklidir. Kazanan talihlilerin bir yıl içinde ikramiyelerini almaları gerekir aksi halde bir yıl içinde alınmamış olan ikramiyeler zaman aşımına uğrar. Zaman aşımına uğrar. Zaman aşımına uğrayan ikramiyeler içinde ikramiyeyi kazanan talihlilere ödeme yapılmaz ve bu ikramiye miktarı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne gelir olarak kayıt edilir. Zaman aşımının süresi, hafta sonuna ya da resmi tatil gününe denk gelmişse, takip eden ilk iş gününün mesai saati bitimine kadar talihlilere ikramiye ödeme işlemi yapılır. İkramiye kazanmış olan biletlere ödeme yapılabilmesi için biletin üzerinde bulunan numaraların tam olarak gözükmesi ve okunur halde olması gereklidir. Biletin ikramiye tutarı, seri numarası ve fiyatı yetkili kişiler için bir kuşku oluşturmamalıdır. İkramiye numarasının dışında kalan kısımlarda kopma ya da yırtılma olsa bile mevcut olan rakamlar okunur haldeyse ikramiye ödemesi yapılır.

Haberin Devamı