Gazete Vatan Logo

Milli Piyango biletleri bugün satışa çıkıyor

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri bugün satışa sunuluyor. Çekilişte büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, 60 milyon lirayla tarihinin en büyük ikramiyesi verilmiş olacak.

Milli Piyango biletleri bugün satışa çıkıyor

Milli Piyango İdaresi’nin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri bayilere ulaştırıldı. Özel çekilişte tam bilet 60 liradan, yarım bilet 30 liradan, çeyrek bilet ise 15 liradan satılacak. Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi, bu yıl 10 milyon lira olacak. Talih kuşu, yılbaşı gecesi ayrıca 1 adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira, 1 adet de 1 milyon lira ve 1 adet de 500 bin liralık ikramiye verecek. Böylece ikramiyelerin tam, yarım ya da çeyrek bilete çıkma durumuna göre en az 5 kişi yeni yıla milyoner olarak girebilecek.

348 MİLYON DAĞITILACAK

Toplam ikramiye tutarı 348 milyon 180 bin lirayı bulacak. Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin tümünün satılmaması durumunda, büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.

Bu kadar parayla ne yapılır?

Büyük ikramiyeyle 67 bin 500 adet Cumhuriyet, 133 bin 500 adet yarım ve 266 bin 700 adet çeyrek altın alınabiliyor. Bu parayla, en pahalı otomobiller arasında gösterilen Bugatti Veyron'dan 7 adet almak mümkünken, lüks jetlere de sahip olunabiliyor. İkramiye ile 1 milyon lira değerinde 60 lüks yata sahip olunabilirken, erkeklerde prestij göstergesi haline gelen lüks saatlerden de bin 200 adet alınabiliyor. 200 bin lira değerinde 300 normal, 350 bin lira değerinde 171 lüks daire ya da 600 bin lira değerinde 100 villa satın alınabilirken, bu gayrimenkullerden aylık ortalama 450 bin lira kira geliri elde edilebiliyor.

Haberin Devamı

Gün ışığına tutun

Bilet alırken güvenliğiniz için dikkat etmeniz gerekenler var. Kağıta dokusunda, Milli Piyango amblemli fligran gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Ayrıca tarih ve bedelin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor.