Gazete Vatan Logo

Milli otomobile herkes ortak olacak

Varlık Fonu’nun Başkan Vekili Karadağ, Türkiye’nin Otomobili’ne destek vermek istediklerini belirterek, “Babayiğit Fonu kurarsak katılım belgeleri kapış kapış gider. 1 milyar doları çıkarırız” dedi

Milli otomobile  herkes ortak olacak

Türkiye’nin 60 yıllık hayali yerli otomobil için 5 babayiğit Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding taşın altına eline soktu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda ‘Türkiye’nin Otomobili’ için start verildi. 5 babayiğidin 2018’in başında şirketleşme sürecini tamamlaması hedefleniyor. Otomobilin prototipinin 2019’a yetişmesi, 2021’de de satışına başlanması hedefleniyor.

50 milyar dolarlık varlığa sahip olan Türkiye Varlık Fonu (TVF) da milli otomobil için Babayiğit Fonu kurup, vatandaşı ortak etmeyi istiyor. Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkan Vekili Himmet Karadağ, yerli otomobil projesinin finansmanında yer almayı istediklerini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile stratejiyi konuştuklarını söyledi.

Karadağ, “TVF tarafında görev verilirse finansmanda yer almak istiyoruz. Babayiğit Fund (Fonu) kuralım. Bilim ve Sanayi Bakanı’na söyledik, bize görev düşerse hemen fon kurarız. Babayiğit Fund kurarsak katılma belgeleri kapış kapış gider. Stratejisini konuştuk, görev verilmedi. Bana denilirse ‘1 milyar dolar fon lazım’ hemen çıkarırız. Çalışılıyor konsorsiyumda. Fon tarafında, finansman tarafında pasifi nasıl şekillendiririz diye söyledim, bu mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı