Gazete Vatan Logo

Milli 'Google Earth' Efes Tatbikatı'nda ilk kez kullanıldı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Kuzgun ve Milli 'Google Earth' CAS'ın Efes Tatbikatı'nda ilk kez kullanıldığını duyurdu.

Milli 'Google Earth' Efes Tatbikatı'nda ilk kez kullanıldı

Uydu görüntülerinin izlenebildiği milli Coğrafi Analiz Sistemi bugün itibariyle Harita Genel Komutanlığı tarafından sivil kullanıma açıldı. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sivil kullanıma açılan milli Coğrafi Analiz Sistemi'nin yerli Google Earth olduğunu dile getirdi. Google’ın popüler uygulaması Earth gibi uydu görüntülerinin izlenebildiği milli Coğrafi Analiz Sistemi, Göktürk 2’den elde edilen görüntüleri derliyor.

Bayraktar şunları yazdı: "Milli "Google Earth" diyebileceğimiz CAS (Milli Coğrafi Analiz Sistemi) ve SIHA'larımızdan yerdeki tablete canlı görüntü aktaran KUZGUN sistemi de Efes Tatbikatı'nda görevde.Mobil haberleşme ağları için optimize edilmiş, uçtan uca şifreleme özelliğine sahip tablet tabanlı canlı görüntü aktarma sistemi olan Kuzgun ve PiriReis Bilişim firması ile geliştirilen milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) İHA Modülü ilk kez Efes 2018’de sergilenmekte."