Gazete Vatan Logo

Milli Eğitime sihirli parmaklar dokunacak

Uluslararası üne sahip sanatçılarımız Güher ve Süher Pekinel, MEB ile imzaladıkları protokolle 6 ilde 180 öğretmene Orff tekniği ile müzik eğitimine ilişkin hizmet içi eğitim verecek

Milli Eğitime sihirli parmaklar dokunacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Orff-Schulwerk Eğitim Merkezi adına devlet sanatçıları ikiz piyanistler Güher ve Süher Pekinel arasında, 6 ilde 180 öğretmene Orff tekniği ile müzik eğitimine ilişkin hizmet içi eğitim verilmesi konusunda protokol imzalandı. Bakanlıkta düzenlenen protokol imza törenine, Orff-Schulwerk Eğitim Merkezi adına sanatçılar Güher ve Süher Pekinel ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin katıldı.

Protokole ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekin, “Dürüst olayım, itiraf etmek gerekir, biz bu yola çıkarken, Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin bize destek olmalarını hayal bile edememiştik, düşünememiştik ama kendileri planladılar ve bizimle paylaştılar. Mutluluğumuz ikiye katlandı” dedi. Sanatçı Süher Pekinel, konuşmasına projelerinin hayata geçirilmesinde katkı veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Bakan Nabi Avcı, YÖK Başkanı Yekta Saraç, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin’e teşekkür ederek başladı. Pekinel, öğrencilerin hakkı olan müzik derslerine her çocuğun ulaşmasını istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Anadolu’dan gelen üstün yetenekli öğrencilere tam burs veren bir okulda çalışmalar yürüttüklerini aktaran Pekinel, “İlk 5 yılda gördüğümüz bizleri şaşkınlığa yöneltti. Beklentilerimizin çok üstünde verimlilik sağlandı. O kadar çok incilerimiz var ki” diye konuştu. Pekinel, anlaşma kapsamında ilk olarak Anadolu’da Adana, Balıkesir, Eskişehir, Konya, Trabzon ve Van olmak üzere 6 ilde 180 öğretmene eğitimler verileceğini bildirdi.