Gazete Vatan Logo

Milletvekilleri önce kavga etti sonra özür diledi

TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan millilik tartışmalarında AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan muhalefete yönelik ağır eleştirilerde bulunurken, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da Cahit Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullandı. Tartışma sonrasında Cahit Özkan özür dilerken, Niyazi Nefi Kara da sözlerini geri aldı.

Milletvekilleri önce kavga etti sonra özür diledi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından "Denizli tekstil sektörünün boykot sonrası sorunlarının yerinde tespiti ve çözüm yollarının bulunması" amacıyla verilen Meclis araştırma önergesinin görüşmelerinin öne alınması görüşmelerinde AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Birbirlerinin üzerine yürüyen milletvekilleri, araya giren diğer milletvekilleri tarafından sakinleştirildi.


Verdiği öneri lehinde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Konuşmama, aklımı ve vicdanımı karıştıran iki soruyla başlamak istiyorum. Ülkemizde, adında ‘milli’ ibaresi ve gücü olan iki bakanlık var; biri Milli Savunma Bakanlığı, diğeri ise Milli Eğitim Bakanlığı. Maalesef, Milli Savunma Bakanlığı o kadar ehil olmayan kişilerle yönetiliyor ki, ülkemin doğusunda gözyaşı ve acı var. Aslında çok da şaşırmıyorum çünkü İstanbul patlamasından sonra ‘ölenler Türk vatandaşı değildi’ diye kendini avutan bir Başbakan var bu ülkede” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


CHP’li Basmacı’nın sözlerine cevap veren AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Türkiye’de açık ve net millilik sorunu yaşandığını belirterek, “Nedir bu millilik sorunu? Ne zaman ihanet varsa, ne zaman bu ülkenin milli sınırları, milli güvenliği, milli barışı tehlikeye düşmüşse derhal iş başına geçerek bu gayrı milli odaklarla bir araya gelen bir muhalefet algısıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde, angajman kuralları ki, herhalde bilirsiniz, ne zaman bu ülkenin milli birliği ve beraberliği, barışı, sınır güvenliğiyle ilgili bir tehdit söz konusu olursa Türk Silahlı Kuvvetlerinin gereğini yapmak üzere hayata geçirdiği kurallardır ve bunun gereğini Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Silahlı Kuvvetler olarak Allah'a şükür yaptık” dedi.


Konuşmasını Rus jetinin Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin sürdüren Özkan, “Defalarca uyarılar yapılmış olmasına rağmen Rus jetleri sınırımızı ihlal etmiştir ve bu sınır ihlallerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti gerekli uyarıları yapmış, egemen bir devlet olarak. Ne yazıyor? ‘egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ diyor, milletin emanetine sahip çıkmak üzere biz bu emanete sahip çıktık ve gereğini yaptık, bir daha olsa bir daha yaparız, hiç endişeniz olmasın. Siz istediğiniz kadar Rusya'nın yanında yer alın. İhanet odaklarına veya teröre payanda olmaya devam edin, yolunuz açık olsun. Ancak bu ülkenin bekasını koruyan bir hükümet iş başındadır, endişe etmeyin. Hükümetimizi akıl almaz iftiralarla? Milli politikalarımıza karşı duranlar, Rusya'nın yanında ve terör örgütünün beraberliğinde ihanet odaklarıyla ortaklaşa bir şekilde nasıl bu milli hükümete karşı beraber hareket ettiğinizi milletimiz anlıyor, görüyor ve onun içindir ki, on üç yıldan beri AK Parti hükümetlerinin güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini hep beraber görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Milliliğin, gayri milliliğin uzaklarda aranmaması gerektiğini ifade eden Özkan, “Ben sizlere ne tavsiye ediyorum biliyor musunuz, sabah, akşam, tok karna İstiklal Marşı okuyun, bir kez okuyun. Bizim jet krizine olan yaklaşımımızı, bu ülkenin menfaatlerini canı pahasına müdafaa etmek için nasıl gayret ettiğimizi pekâlâ anlarsınız. Ne diyor istiklal şairimiz, sizlere gelsin, konuşmalarınıza, sıralarınıza, tek tek kulaklarınıza küpe olsun. Siz ‘istiklal, hürriyet, millî müdafaa’ dediğimiz zaman, bunları anlamazsınız. Ne diyor? ‘arkadaş! Yurdumu alçaklara uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, belki yarın, belki yarından da yakın.’ Sizin için o sınır ihlalleri üç saniye, beş saniye; bizim ruhumuza, vicdanımıza, namusumuza müdahaledir. Biz buna asla müdahale edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


CHP’li milletvekilleri Cahit Özkan’ın konuşmasına tepki gösterirken, Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullandı. Bunun üzerine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Cahit Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullanan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ile tartışmaya başladı. AK Partili Yılmaztekin, CHP sıralarına yürüdüğü esnada diğer milletvekilleri araya girerken, yaşanan tartışma Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin oturuma ara vermesi ile son buldu. Aradan sonra CHP’li milletvekilleri söz almak için tek tek Meclis Başkanlık Divanı önüne giderken, Başkanvekili Hamzaçebi, oturuma yeniden ara vererek grup başkanvekillerini odasına çağırdı. Yapılan görüşme sonrasında Hamzaçebi oturumu tekrar açarken, söz alan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Biraz önceki konuşmamda amacım tamamen siyasi bir eleştiri yapmaktı. Öyle anlaşılmadığımı görüyorum. Yüce Meclisten özür diliyorum” ifadelerini kullanırken, Cahit Özkan’a ağır ifadeler kullanan CHP’li Niyazi Nefi Kara, “Hatibin sözleri nedeniyle tahrik olduğum için hatibe söylediğim uygun olmayan sözlerimi geri alıyorum, sözlerin tutanaklardan çıkartılmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı