Gazete Vatan Logo

Milletvekili de bunu yaparsa

Balıkesir'de denetim yapan TEDAŞ ekipleri milletvekili Edip Uğur'un fabrikasında kaçak elektrik kullanıldığını tespit ettiler. Uğur'a 854 milyar lira fark faturası kesildi

Balıkesir'de TEDAŞ ekipleri, AK Parti Milletvekili Edip Uğur'un sahibi olduğu Arı Yağ Fabrikası'nda kaçak elektrik kullanıldığını tespit ederek, 854 milyarlık fark faturası tahakkuk ettirdi. Balıkesir'e gelen "mobil kaçak tarama ekipleri", yüksek enerji tüketiminin gerçekleştiği sanayi kuruluşları ile turistik tesisleri incelemeye aldı. Ekipler, AK Parti Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un sahibi olduğu Arı Yağ Fabrikası'nda yaptığı denetimlerde, fabrikadaki elektrik sayacındaki fazlardan 2'sinin devre dışı bırakıldığını ve böylece 2/3 oranında daha az fatura ödendiğini saptadı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Uğur, TEDAŞ'ın kontrolü sırasında fabrikadaki elektrik sayacının mührünün orijinal ve sağlam olduğunu, Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ölçü ayar ekiplerince tespit edilerek, tutanak altına alındığını öne sürdü. Uğur, elektrik sayaçlarının bakım, onarım ve doğru çalışıp çalışmadığının kontrolünün TEDAŞ'ın sorumluluğunda olduğuna dikkati çekerek, "TEDAŞ, kendi hata ve kusurunu, firmamızdan yüksek bir bedel talep ederek karşılamak istemektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı