Gazete Vatan Logo

Militanların elinde 20 Batılı rehine var

Militanların elinde 20 Batılı rehine var

IŞİD militanlarının elinde Suriye’de rehin alınan 20 kadar Batılı bulunduğu tahmin ediliyor. James Foley’in infaz edilmesinin ardından yeniden gündeme gelen Batılı rehineler arasında geçen Ekim ayında kaçırılan 3 Kızılhaç görevlisiyle İtalyan vatandaşı yardım gönüllüleri Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli de bulunuyor.

Marzullo ve Ramelli, bu ay başlarında Suriye’nin Halep kenti yakınlarında ortadan kaybolmuşlardı. Genç kızların IŞİD’in elinde olduğu tahmin edilirken İtalyan Dışişleri yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Örgüt, ABD’nin hava saldırılarını sürdürmesi halinde rehineler arasında bulunan Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’u da Foley gibi öldürecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Varoşlar hedefte

İspanyol ABC gazetesi, başta IŞİD olmak üzere radikal İslamcı grupların yeni üyelerini, Avrupa başkentlerindeki fakir mahallelerinden bulduklarını yazdı. Londra, Paris, Kopenhag, Amsterdam ve Madrid’in başlıca militan toplama merkezleri olduğunu vurgulayan gazete, IŞİD’in Batı kültürüne adapte olamayan, eğitim seviyesi düşük, işsiz gençleri hedef aldığını kaydetti. Örgütün yeni üyelerini camiler ve sosyal medya aracılığıyla bulduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı