Gazete Vatan Logo
Magazin Milano Moda Haftası raporu

Milano Moda Haftası raporu

2018 İlkbahar-Yaz sezonunda hangi renkler ön planda, neler giyeceğiz, hangi stillere bürüneceğiz? Hepsi ve daha fazlası için rotamızı moda dünyasının başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Milano’ya çeviriyoruz.

Milano Moda Haftası raporu

Her yeni sezon biz moda tutkunları için üzerine bol bol araştırma yapılması gereken bir derstir aslında. Hiç kuşkusuz Milano, konuya en hakim olacağınız duraklardan biri. Dünyaca ünlü tasarımcıların, gelecek sezonu şekillendiren trendlerini tam yerinde Milano’da izledik...

Fendi ile tropik bir yolculuk

İtalyan fütürizmi tropik iklim ile buluşuyor ve Fendi ilkbahar-yaz 2018 koleksiyonuna renk ve enerji enjekte ediyor. Uzun kürk katmanlarına incelikle işlenmiş tropik çiçekler, pötikare desenli transparan kalem etekler ve şık şeritlerle kaplanmış takımlar koleksiyonda yerini alıyor. Gelecek sezon modanın trend açlığına cevap verecek tasarımlar çift F logo ile karşımıza çıkan kürk mont ve bomber ceket olacak gibi gözüküyor. Dikkat çeken bir diğer tema ise üçgenleştirme. Karl Lagerfeld, skeçlerini biraz kesip biçti, omuzları keskinleştirip beli daralttı ve kenarları çan gibi açılan etekler ortaya çıkardı. Karl Lagerfeld ile Silvia Venturini yeteneklerini bir araya getirerek kumaşın dokusunu, malzemesini eşsiz ve değerli bir esere dönüştürmüştü.

Haberin Devamı

Prada’nın süper kahramanları

Prada kadını bu sezon bir kez daha kollarını sıvıyor ve dünyayı kurtarmaya hazırlanıyor. Miuccia Prada’nın Via Fogazzaro’daki tiyatrosunun duvarlarını kaplayan kadın süper kahramanlar daha defile başlamadan bize bu kuvvetli mesajı veriyor. Prada, bu koleksiyon için sekiz kadın sanatçı ile işbirliği yaptı ama her şeyden önce ilk süper kadın kahramanın yaratıcısı Tarpe Mills’in arşivlerinden ilham aldı, böylece koleksiyon günümüz kadınının durumunu kıyafetler aracılığı ile anlatan hikaye ve deneyimlerin bir kolajı haline geldi. Prada’nın güçlü ve kararlı kadını, double-breasted ceketler, erkek gömlekleri, şortlar, uzun etekler ve pantolonlar ile podyumda yürüyüşünü yaparken, bu güçlü koleksiyonu hayranlık dolu gözler ile izledik.

Güçlü Max Mara kadını

Max Mara ilkbahar-yaz koleksiyonundan en büyük haber, organza kumaş romantik gece elbiseleri yerine; trenchcoat ve pantolon-ceket birlikteliğinde kullanılması oldu. Bir bakıma güçlü ve şehirli kadın silüeti ile karşımıza çıktılar. Ayrıca ekstra koyu tonda kot kumaşlar, geniş katlamalar ve manşetler de bu keskin silüete eşlik etti. Koleksiyon genel hatları ile pragmatik şehirli kadın tutumuna odaklanırken, renkler açısından siyahdan pastel tonlarına kadar ustalıkla ilerleyen bir renk şöleni sundu. Max Mara’nın kesim ve işçilik konusundaki yüksek standardlarını bir kez daha gözler önüne seren koleksiyonun kapanışını ise siyahlar içinde Bella Hadid yap

Haberin Devamı

Missoni’nin zikzakları

Missoni ilkbahar-yaz 2018 koleksiyonu kusursuz stili ve enerjisi ile marka için gerçek bir kutlama niteliğindeydi. Angela Missoni aile markasının başında geçirdiği 20’nci yılında ilk kez erkek ve kadın koleksiyonlarını bir arada gösteren bir sunum ile karşımıza çıktı. Amerikalı sanatçı Rachel Hayes’in tasarladığı çadırın altında, şeritlerin, zikzakların ve bantların dansına şahit olduk. Sanal bir dans pisti üzerinde yürüyen modeller, akışkan elbiseler, bol kesim tulumlar, renkli kristallerle süslenmiş tunikler ve asimetrik kesim eteklerle karşımıza çıktı.

Haberin Devamı