Gazete Vatan Logo
Magazin Milano’dan erkek modası raporu!

Milano’dan erkek modası raporu!

Erkek modasının nabzını tutan Milona Erkek Moda Haftası’nda düzenlenen defileler gelecek kışa dair anekdotlar verdi. Erkekler bol aksesuar kullanıp, koyu renkleri tercih edecek.

Milano’dan erkek modası raporu!

Alexander Koko www.adamintown.com moda direktörü ve stil yazarı

Milano şehri yıllardan beri dünyanın en önemli erkek moda haftalarına görkemli bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Her sene moda haftası zamanında Milano sokakları her biri ayrı tasarımcının elinden çıkmış kıyafetlerle dolaşan binlerce stil ve moda insanı ağırlıyor. Ben de 17-20 Ocak tarihlerinde gerçekleşen Milano Erkek Moda Haftası’na katıldım. Dünyada erkek modası denince tabii ki bu isimler ilk akla gelenlerden; Prada, Gucci, Emporio Armani ve Missoni. Hepsinin 2015-16 sonbahar-kış koleksiyonlarına tek tek göz atacağız ama öncesi 4 gün boyunca süren defilelerin kulisine girelim. Benim için çok heyecanlı, renkli ve verimli geçti, bakalım siz de aynı fikirde misiniz?

- Gelenekselleşmiş Prada Journal makale yarışmasında, markanın da kendi kampanyasında kullandığı dünyaca ünlü Ansel Elgort ve Miles Teller oyuncuları makaleleri tek tek okudu. Bu işbirliği gözlük devi Luxottica ile taçlanırken, ünlü Hollywood oyuncusu Dane Dehaan ise yarışmanın baş konuğu olarak katıldı. Ayrıca Pixie Geldof ve Mossoni ailesinin fertleri katılımcılar arasındaydı.

Haberin Devamı

- Çok havalı geçen Dsquared2 markasının defilesine ve defile sonrası partisine Paris Hilton, Mary J. Blige, Anna Dello Russo gibi isimler katıldı.

- En çok konuşulan olay ise Alman tasarımcı Philipp Plein’in görkemli defilesi ve defile sonrası dolup taşan partisi oldu. Sahneye Amerikan rapçı Snoop Dog çıkarken, Paris Hilton arkadaşlarıyla sabaha kadar eğlendi.

- Roberto Cavalli’nin defile sonrası partisi, Roberto Cavalli Vodka ve Paris Hilton DJ setleriyle Just Cavalli barında moda severleri saatlerce coşturdu. Partiye İngiliz rapçı Tenie Tempah da katıldı.

- Poppy Delevingne eşiyle Prada defilesi, Prada Journal etkinliğine ve Missoni defilesine katıldı.

GELECEK KIŞ NELER ÖN PLANDA?

Moda ve stil dünyasında ne kadar farklı markalar olsa bile dünya trendleri belirlemek için hepsinde mutlaka ortak özelikleri her zaman bulmak mümkün. Gelecek kış için tasarımcılar, kullandıkları pahalı kumaşlar ve aksesuarlar sayesinde erkekleri lüks içinde yaşatmaya hazırlanıyor. En çok moher kumaşı, kaşmir, ipek, deri ve kürk materyaller kullanıldı. Kıyafetlerde renk olarak koyu tonlardan siyah, gri, lacivert, kahverengi ve açık tonlardan ise pembe, kırmızı, hardal ve açık morlar çoğunluktaydı. Trend olarak bol bol göreceğimiz ise özelikle gri ve lacivert tonsürton kombinleri, geniş ve uzun atkılar, orta boy ofis tipi laptop ve evrak çantaları, yüksek belli ve kemerli palto ve trençkotlar ve ince/kalın örgülü kazak, ceket ve hatta tişörtler...

Haberin Devamı

Gelecek kış modası şimdiden bir hayli kullanışlı, eğlenceli, pratik ve muzip geçecek gibi duruyor.

PRADA

Prada’nın ana teması erkek ve kadın hatları arasında ince, estetik ve stil bir bağ kurmak oldu. Prada erkek defilerinde kadın kreyasonları da bu yüzden ikinci sozundur görüyoruz. Tasarımcı ekibi kadın ve erkek arasındaki eşitliği, uyumu, dinamizmi ve işlevselliği koleksiyonda muazzam bir şekilde yansıtmış oldu. Podyumdaki modeler lüks, stil ve bir çeşit hızlı şehir hayat mücadelesi içindeydi sanki. Omuzdan asılı evrak ve laptop çantaları, kalın tabanlı muhteşem rahatlıkta ayakkabılar, ince optik gözlükleri; hepsi çağdaş ve genç çalışan ofis erkekleri andırıyordu. Asimetrik kesimler, üs üste giydirilmiş gömlek, kısa ceket ve uzun palto kombinleri, dar kalıplı takım elbiseler gibi parçalar modern, yenilikçi ve şehirli erkeklerin güçlü hatlarını ortaya çıkardı. Kumaş olarak naylon, ince yünler ve kaşmir çoğunluktayken, renk olarak siyah, lacivert, antrasit ve beyaz tonlar bolca kullanıldı.

Haberin Devamı

GUCCİ

Gucci’nin ana teması şehirli romantizm oldu. Marka yıllardır yarattığı koleksiyonlarıyla bir kişiye özgü davranışı özelikle seçkin parçalar ve kombinleriyle her sezon desteklemeye devam ediyor. Tüm koleksiyon son derece rahat, yenilikçi, kullanışlı, bol aksesuarlı ve adeta yaşam enerjisiyle doluydu! Günümüzün şehirli romantik erkekleri gelecek kış kumaş olarak bol bol şifon, kaşmir ve ipeklere bürünecek. Marka geometrik desenleri, bol kuplu denizci pantolon, düğmesiz, boyundan bağlamalı gömlekler gibi ana parçaları çiçek baskılarla birleştirirken en çok göze çarpan renkler ise kırmızı, mavi, yeşil ve sarılardı. Aksesuar olarak süet deriden yapılmış çantalar, mühürlü yüzükler kalın örgülü bereler görmek pek mümkündü. Gucci erkekleri son derece stil, çağdaş, romantik ve muarız bir hayat stillerine bürünmüş oldu.

Haberin Devamı

MİSSONİ

Missoni erkekleri ilhamını Rusya, Moğolistan ve Çin topraklarından geçen Trans-Sibirya tren yolcuğulundan alıyor. Bu topraklara seyahat eden, yeni kültürleri keşfeden, yenilikçi ve dünyayı fazlasıyla merak eden, adeta bir kaşif gibi tüm detayları deneyimleyerek yaşayan erkek stilini temsil edenler için tam ideal bir koleksiyon oldu. Markanın klasikleşmiş triko sevdası yine bol biçimde ceket, kazak, yelek, hırka, bere ve hatta tişört gibi parçalarında hayat bulurken, desen olarak küçük ve büyük kareler rahatlığı, sıcaklığı ve kültürel sentezini harika bir şekilde yansıtıyordu. En çok göze çarpan büyük kareli kaşmir ve yünlü atkılar, büyük ve küçük kare desenli takım elbiseler, düğmesiz, bornoz kupunda kaşmir palto ve ceketler... Renk tonlarında muazzam bir ahenk vardı, tüm kahve tonları lacivert, bordo ve koyu morlarla gelecek kış tasarımlarında buluştu.

EMPORİO ARMANİ

EA koleksiyonu bu kış da her zamanki gibi rahat, modern, şehirli ve özelikle stiline son derece önem veren erkeklere hitap ediyor. Tema olarak genel hatlarıyla Uzak Doğu sentezinden ilhamını alırken, koleksiyonun ana parçalarında yine trikolar hükmünü sürdü. Rahatlığı ön planda tutan ceket ve paltolar, kalın ve ince örgülü yünlü hırka ve kazaklar, dar paçalı bol pantolonlar, büyük deri ve suet derisinden yapılmış ve triko ile süslenmiş çantalar hepsi büyük bir ahenk içindeydi. Kumaş olarak başta triko, kaşmir, napa derisi, ince ve kalın yünler bol miktarda kullanıldı. Renklere gelince siyah, gri, antrasit ve koyu lacivert çoğunluktayken, bordo, koyu yeşil ve koyu hardal sarısı tüm kombinleri destekliyordu. Detay olarak ise büyük ve kullanışlı askeri cepleri, hırkalardaki kalın fermuarlar ve yeleklerde kapitone bantlar göz önündeydi.