Gazete Vatan Logo

Milangaz ile Sonatrach ikilisi yatırım peşinde

Petrol ve gaz devlerini İstanbul'da buluşturan 22. Dünya Petrol Kongresi'nde gerek hükümetler gerekse şirketler düzeyinde önemli görüşmelere imza atılıyor. Kongrede gerçekleştirilen panellerde bir araya gelen profesyoneller, fuar alanında açılan stantlarda karşılıklı iş fırsatlarını masaya yatırıyor.

Milangaz ile Sonatrach ikilisi yatırım peşinde

Türkiye'de doğalgaz pazarının büyük oyuncusu olan Demirören Grubu'nun Milangaz şirketi ile Cezayir devletine ait olan Sonatrach grubunun tepe yönetimi Harbiye'de bulunan İstanbul Kongre Merkezi'ndeki etkinlikte dün bir araya geldi.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Sinan Oktay ve Demirören Holding İcra Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Cezayirli Sonatrach'ın Başkanı Abdelmoumen Ould Kaddour ve Başkan Yardımcısı Ahmed Fettouhi ile görüş alışverişinde bulundu.

"Sonatrach grup olarak 20 senedir çalıştığımız bir firma. İşbirliğimiz kendileriyle devam edecek" diyen Yıldırım Demirören, sözlerine şöyle devam etti: "Milangaz ve Sonatrach olarak aynı zamanda yeni işler, yatırımlar neler olabilir bunun için de bakıyoruz. Türkiye'de yeni yatırımlar için beraber hareket etme şansı arıyoruz."

'Çok memnun olduk'

Cezayirli petrol ve gaz şirketi Sonatrach'ın Başkan Vekili Ahmed Fettouhi, böylesine dünya çapına hitap eden bir etkinliğin Türkiye'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, karşılıklı ilişkileri ve projelerin boyutunu büyütmek için bu kongrenin oldukça yararlı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Fettouhi, Demirören Grubu bünyesindeki Milangaz'la yıllardan bu yana birlikte iş yaptıklarını belirterek, Sonatrach grubu olarak geleceğe umutla baktıklarını anlattı. Ahmed Fettouhi, görüşmelerle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"İş ortağımız 'Milangaz'la İstanbul'da buluşmaktan çok memnun olduk. Yıllardır birlikte çalışıyoruz ve İstanbul'daki buluşmamızda 'Gelecek dönemdeki fırsatlar neler olabilir?' bu konuları masaya yatıracağız. Karşılıklı olarak iki ülkede de yatırım fırsatı olabilir. Zaten uzun zamandır Milangaz grubuyla çok iyi ilişkilerimiz var. Bizim ülkeler arasındaki ilişkilerimiz de iyi. Bu yüzden daha iyi ilerleyebileceğimiz, karşılıklı her türlü fırsata bakıyoruz."

(DUYGU ERDOĞAN - FOTOĞRAFLAR/OĞUZ YETER)