Gazete Vatan Logo

Mikonos isyanı

Yunan adaları turuna çıkan geminin programda olmasına rağmen ünlü turizm beldesi Mikonos’a uğramaması, yolcuların büyük tepkisine neden oldu.

Mikonos isyanı

Geçen İzmir Çeşme’den 21 Ağustos’ta bir tur firmasının organizasyonuyla Yunan Adaları turuna çıkan yolcu gemisi, iddiaya göre Rodos Adası’ndan yaklaşık 3 saatlik gecikmeyle kalktı. Programdaki Mikonos Adası’na, açıklanan saatte varılamaması ve bu adaya yanaşılmayıp, açık denizde 8 saat beklenilmesi, yolcuları çileden çıkardı. 23 Ağustos sabahı resepsiyona defalarca giderek gecikmelerin ve Mikonos Adası’na yanaşılamamasının nedenlerini öğrenmeye çalışan yolcular, hiçbir açıklama yapılmaması üzerine saat 15.30’da geminin Grand Salonu’nda toplandı.

Yolcular, kaptanın ve tur yetkililerinin açıklamada bulunmamasını protesto ederek, aralarında bulunan avukat aracılığıyla bir tutanak tuttu. Geminin Operasyon Müdürü, hava şartları nedeniyle Mykonos Adası’na yanaşılamadığını, gemi kaptanının ’mücbir sebep’ nedeniyle rota değiştirebileceğinin sözleşmede belirtildiğini belirtip, Syros Adası’na doğru rotalarına devam edeceklerini açıkladı. Yolcular yapılan açıklamadan tatmin olmayarak, Mikonos Adası’na irili ufaklı birçok geminin yanaştığını gördüklerini belirtti.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığını 30 derece ve denizin de sakin olduğunu belirten yolcular, geminin 1973 yapımı eski bir gemi olmasına dikkat çekerek tuttukları tutanağı imza altına aldı.

Gemide büyük kavga çıktı

Yolcular arasında bulunan avukat Serkan Duman, “Hukukçu insanlarız ve hangi hakların ’mücbir sebep’e girebileceğini gayet iyi biliyoruz. Böyle bir durum söz konusu değil. Rezil edildik. Gemide çok büyük olaylar çıktı. Kavgalar çıktı. Hala bir özür dahi dilenmedi” dedi.

Yunan Adaları’ndan en çok ilgi gören dünyaca ünlü Mikonos, renkli gece hayatı ile tanınıyor.