Gazete Vatan Logo

Mikail alarmı!

F Tipi cezaevinden kaçan ilk mahkum olmuştu

Yüksek güvenlikli F Tipi cezaevlerinden kaçan ilk mahkum olan müebbetlik Mikail Zor, bir aydır aranmasına rağmen bulunamadı. Firardan sonra cezaevindeki ankesörlü telefondan kardeşini arayan bir tutuklu, Zor’un ağır ceza hakimlerine suikast düzenleyeceğini öne sürmüştü. Bu bilgi üzerine alarma geçen polis, firariyi arıyor.

Mikail Zor, Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden 4 Aralık günü esrarengiz şekilde firar etmişti. Bir müebbet hapis ve ayrıca 57 yıl ağır hapse mahkum olan Zor’un, koğuş arkadaşlarına uzun süredir ‘’Buradan kaçıp, bana ceza veren İstanbul’daki ağır ceza hakimlerinden hesap soracağım’’ dediği belirlendi.

ANKARA DA EL ATTI

Daha önce Zor ile aynı koğuşta kalan ve 210 yıl hapisle yargılanan seri katil Durmuş Anuçin, Zor’un hakimlere suikast iddiasını, ankesörlü telefonla cezaevinden aradığı kardeşine aktardı. Cezaevi yönetimi de polise bilgi verdi. Zor’un İstanbul’da gizlendiği ihtimali ve ‘’Suikast tehdidi’’ üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü de İstanbul emniyetinin, özel bir ekip kurup, firariyi yakalamasını istedi. İstihbarat Daire Başkanlığı da Zor için harekete geçti.

Mikail Zor, 2004 yılından itibaren bir kişiyi öldürmek, 11 kişiyi yaralamak, gasp ve hırsızlık olaylarına karışmaktan yargılanarak mahkum olmuştu. Zor’un ağır ceza hakimlerine suikast planladığı bilgisini veren Durmuş Anuçin ise 13 Eylül 2002 ile 21 Kasım 2002 tarihleri arasında biri kadın 5 kişiyi ‘’Para ve zevk için’’ öldürdüğü gerekçesiyle, 210 yıl hapis istemiyle 10 yıldır yargılanıyor.

Haberin Devamı