Gazete Vatan Logo

Migros’a ödül!

SGK, en yüksek prim ödeyen, en fazla kadın ve özürlü sigortalı çalıştıran işverenleri ödüllendirdi


SOSYAL Güvenlik Kurumu, Türkiye genelinde en yüksek prim ödeyen, en fazla kadın ve özürlü sigortalı çalıştıran işverenleri ödüllendirdi. 2010’da en fazla kadın sigortalı çalıştıran şirket Migros olurken, Türk Telekom en yüksek prim ödeyen işveren, Arçelik de en fazla özürlü sigortalı çalıştıran kurum ödülü aldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde 2010 yılında en yüksek prim ödeyen 10 işveren ile prim ödeme gün sayısına göre en fazla kadın ve özürlü sigortalı çalıştıran işverenleri plaketle ödüllendirdi. Migros, ‘2010’da En fazla kadın sigortalı çalıştıran işveren’ ödülünü alırken, Türk Telekom ‘Türkiye’nin en yüksek SGK primi ödeyen işvereni’, Arçelik de ‘En fazla özürlü sigortalı istihdam eden işveren’ oldu. ‘2010’da En fazla kadın sigortalı çalıştıran işveren’ sıralamasında Migros’u Finansbank ve Türk Hava Yolları izledi. En çok prim ödeyen kurumlar sıralamasında da Türk Telekom’un ardından Türk Hava Yolları ve Arçelik geldi. En fazla özürlü istihdam eden işverenler sıralamasında da Arçelik’i BİM ve Türk Telekom takip etti.

Migros çalışanının % 40’ı kadın

En fazla kadın sigortalı çalıştıran Migros Ticaret, ayrıca ‘2010 Yılında en yüksek prim ödeyen işverenler’ kategorisinde 5’incilik ödülüne layık görüldü. Migros Ticaret A.Ş. Endüstri İlişkileri ve Destek Hizmetler Grup Müdürü Serdar Kaşıkçı, “Bizim için bu birincilik çok anlamlı. Şirketimizde yüzde 40 oranında kadın istihdamı yaratmış durumdayız. Bu alanda başı çekmekten, sektörde ve endüstriyel dünyada öne çıkmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Migros’un halen 20 bini aşkın istihdam sağladığına, 2010 yılında ise 6 bin yeni istihdam yarattıklarına dikkat çeken Kaşıkçı, 2010 yılında ‘En Yüksek Prim Ödeyen İşverenler’ sıralamasında bir basamak daha yukarı çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Finansbank’a 3 ödül birden

Finansbank da 2010 yılında Türkiye’de, ‘En fazla kadın sigortalı çalıştıranlar’ sıralamasında 2’nci, ‘En yüksek prim ödeyen işverenler’ sıralamasında dördüncü ve ‘En fazla özürlü sigortalı çalıştıran işverenler’ sıralamasında 4’üncü sırada yer alarak ödül almaya hak kazandı. SGK’dan 3 ödül alan Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, “Finansbank olarak sayıları 12 bine yaklaşan dinamik ve başarılı kadromuzla hizmet veriyoruz. Her geçen gün istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Kurum stratejimiz gereği işe alımda ve terfilendirme çalışmalarımızda daima yetkinliği ön plana çıkartan ve adilliğe önem veren bir yapılanma içinde çalışıyoruz. Çalışanlarımızın haklarını son derece önemsiyor, tüm çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı