Gazete Vatan Logo

Midyat’ta karakola saldırı: 1 asker ve 2 korucu şehit

Mardin’in Midyat ilçesinde teröristlerce jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 1 asker ve 2 korucu şehit oldu, 9 kişi yaralandı.

Midyat’ta karakola saldırı: 1 asker ve 2 korucu şehit

Edinilen bilgiye göre, Dargeçit Anıtlı Jandarma Karakolu’na yaklaşmaya çalışan bombalı aracı fark eden karakola bağlı korucular müdahale etti. Aracın patlatılması sonucu 2 köy korucusu ve 1 asker şehit olurken, asker ve korucu 9 kişi yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulansla Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi. Bölgede güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı.

MARDİN VALİLİĞİNDEN KARAKOLA SALDIRI AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği; Midyat İlçesi Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.30 sularında yaklaşmakta olan şüpheli bir araç durdurulmaya çalışılmış, güvenlik güçlerimizin aracı durdurmak için ateş açması sonucu Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirilmiştir.
Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen bu menfur saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz ve 2 kahraman geçici Köy Korucumuz şehit olmuştur. Olayda 1 askerimiz yaralanmış olup derhal Midyat Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Yaralı askerimizin tedavisi halen devam etmektedir. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen 2 terörist parçalanarak ölmüştür.
Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış olup bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz eder, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diler, yaralı askerimize acil şifalar temenni ederiz”
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Mardin-Midyat ilçesi Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından bomba yüklü araç ile düzenledikleri saldırıda bir asker ve iki köy korucusunun şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere iki askerin ise yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.30’da Mardin-Midyat ilçesi Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından bomba yüklü araç ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman köy korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, tüm kahraman korucu camiasına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı