Gazete Vatan Logo

Microsoft ve Amazon, HERE'ın peşine düştü!

Microsoft ve Amazon, HERE'ın peşine düştü!

Yazılım devi Microsoft, 2014 yılında Nokia'nın mobil birimini bünyesine kattığında bu satın almaya HERE harita ve navigasyon hizmeti dahil değildi. Söz konusu yazılım daha sonra 3 milyar dolar karşılığında Alman otomobil üreticilerine satıldı. Microsoft ise, HERE'ın aralarında Windows 10 için Haritalar ve Bing Maps'in de yer aldığı özelliklerini kullanmaya devam etmek için dört yıllık bir lisans sözleşmesine imza atmıştı.

Reuters'te yer alan bir habere göre, Microsoft sonunda HERE'la olan bağlarını daha da kuvvetlendirmenin yollarını arıyor. Buna göre Microsoft söz konusu haritalandırma firmasının giderek daha fazla ihtiyaç duyduğu bulut depolama ihtiyaçları için özel bir teklif sunmayı planlıyor. Microsoft'un bunu henüz bir yatırım anlamında düşünüp düşünmediği kesin olmasa da Reuters'e konuşan kaynaklar, Amazon'un da HERE'dan pay almayı hedeflediğini belirtiyor.

Microsoft ve Amazon'un bu doğrultuda haritalandırma verisi bağlamında Apple ve Google'a rakip olabilecek yeni bir platform oluşturma hamlesi oldukça anlamlı olabilir. Zira Microsoft'un çok daha güvenli bir harita yazılımı ve Amazon'unda kargo ve lojistik operasyonları için de detaylı bir harita verisine ihtiyaç olduğu ortada. Ancak Microsoft'un, Nokia'yı satın alırken işin içine neden Here'ı katmadığı sorusunu şu sıralar kendisine çok sık sorduğu kesin...

Haberin Devamı