Gazete Vatan Logo

Microsoft'tan dev satın alma!

Microsoft, Minecraft isimli oyunla büyük başarı sağlayan İsveçli Mojang firmasını satın aldı.

Haberi Dinle Microsoft, Minecraft isimli oyunla büyük başarı sağlayan İsveçli yapımcı Mojang'ı 2,5 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Microsoft'un video oyun platformu Xbox'ın Direktörü Phil Spencer, Minecraft'ın yaratıcısı Mojang'ın 2,5 milyar dolara satın alındığı duyurdu. Böylece, Stockholm'daki küçük bir stüdyoda hazırlanan ancak tüm dünyadaki video oyuncularının beğenisini kazanan Minecraft yapımcılarına iyi bir gelir sağlamış oldu.

Spencer, satın alıma ilişkin açıklamasında, ''Mojang ve Minecraft'ın Microsoft'a katılımı ekibimiz için inanılmaz derece heyecanlandırıcı. Minecraft'ın sevilen tüm yönlerini devam ettireceğiz'' ifadesini kullandı. Spencer, Minecraft'ın her yıl düzenlenen etkinliği Minecon'un gelecek sene devam edeceğini belirtti.

Bloklardan oluşan bir dünyada yeni yapılar inşa etme, diğer oyuncularla savaşma ve devasa bir haritayı keşfetme şansı sunan Minecraft, 2009'da piyasaya sürülmesinden bu yana 100 milyondan fazla indirilerek tüm zamanların en popüler oyunları arasında yerini almıştı.

Mojang'ın kurucuları olan Markus Notch Persson, Carl Manneh ve Jakob Porser'ın satışın ardından Microsoft'a katılacak ekipten ayrılacağı belirtildi.

Microsoft'un hisseleri satışın açıklanmasının ardından yüzde 0,8 değer kaybetti.

Haberin Devamı