Gazete Vatan Logo

Microsoft Acompli'yi satın aldı

Yazılım devi Microsoft, Android ve iOS platformunun popüler e-posta istemcisi Acompli'yi satın aldığını açıkladı.

Shiftdelete'in haberine göre; Android ve iOS platformunun popüler uygulamalarından olan Acompli'nin kurumsal başkan yardımcısı Rajesh Jha, blog adresi üzerinden yaptığı açıklama ile satın almayı doğruladı. Söz konusu anlaşmanın 200 milyon dolara ile gerçekleştiği konuşulanlar arasında. Ancak bu rakam henüz doğrulanmış değil.

ACOMPLİ NE İŞE YARIYOR

Peki bu uygulama ne işe yarıyordu diye sorarsanız eğer; iCloud, Exchange, Gmail, Dropbox gibi birçok e-posta servislerinden gelen iletileri tek yerden sunabilen Acompli, kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor.

Acompli'nin internet sitesi üzerinde satın alımla ilgili yapılan açıklamada ise, Office 365 ile Acompli’nin entegre bir biçimde çalışması için görüşme içerisinde oldukları ve Apple, Dropbox, Google ve Box’a verilen desteğin devam edeceğini belirtildi.

Gmail'in Android uygulamasının güncellenmesi ve artık iCloud, Exchange, Gmail gibi diğer e-posta servislerini de desteklemesine karşılık verecek gibi gözüken Microsoft, görünen o ki Acompli işlevselliğini Outlook platformu ile birleştirerek yüksek verim almayı planlıyor.

Diğer bir yandan e-posta istemcisi Acompli uygulamasının satın alımdan sonra Windows Phone platformuna gelebileceğini de söyleyelim.

Haberin Devamı