Gazete Vatan Logo

Microsoft 2015 yılı mali raporunu açıkladı, Lumia telefonların satışında düşüş yaşandı

Microsoft yılın ilk mali raporunu açıkladı. Özellikle Lumia akıllı telefonların satışında ciddi bir düşüş göze çarpıyor.

Microsoft 2015’te 1 Ocak-31Mart dönemini kapsayan üçüncü çeyrek diliminde 21.7 milyar dolar gelir elde etti. Geçen yıl aynı dönemle kıyaslandığında şirketin gelirlerini %6 oranında artırdığını görüyoruz. Redmond merkezli şirketin üçüncü çeyrekteki brüt kârı 14.5 milyar dolar, faaliyet geliri ise 6.59 milyar dolar olarak açıklandı.

2015’e giriş ve orta düzey Lumia akıllı telefonlarla giriş yapan şirket, ilk üç aylık dönemde 8.6 milyon akıllı telefon satmayı başardı. Bir önceki çeyrekte 10.5 milyon Lumia telefon satan Microsoft cephesinde ciddi bir düşüşten söz edilebilir. Lumia akıllı telefonların şirketin elde ettiği gelire katkısında da ciddi bir düşüş yaşandı. Geride bıraktığımız dönemde 2.28 milyar dolar getiren Lumia telefonların bu dönemki getirisi ise 1.4 milyar dolar olarak açıklandı.

Surface tabletler cephesinde gelirlerde artış yaşandı. Bir önceki yıla kıyasla %44’lük bir artış yaşanırken, tablet serisi Microsoft’aun elde ettiği gelire 713 milyon dolar katkı sağladı.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Microsoft 2015 yılı mali raporunu açıkladı, Lumia telefonların satışında düşüş yaşandı

U Watch U TERRA Smartwatch incelemesi