Gazete Vatan Logo

Mickey’yi yanına aldı yeni filme başlıyor!

Lucas Film’i 4 milyar dolara Walt Disney’e devretti

Yıldız Savaşları’nın (Star Wars) yaratıcısı George Lucas, Lucas Film’i 4 milyar dolara Walt Disney’e devretti. 2 milyar dolarlık hisse alan Lucas, ilk iş olarak 2015’te çıkacak yeni film için yönetmen J.J. Abrams ile anlaştı.

Mickey Mouse karakteriyle dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden biri olan The Walt Disney, efsane film serisi Yıldız Savaşları’nın (Star Wars) tüm haklarına sahip Lucas Film’i resmen devraldı. Walt Disney, Lucas Film’e ait yaklaşık 40 milyon hisse için ünlü yönetmen ve yapımcı George Lucas’a toplam 4 milyan dolar ödedi. Star Wars’un yaratıcısı George Lucas bu devirle, şirketin en büyük ikinci hissedarı haline geldi. Şirketin şu anki hisse değerine göre Lucas’a 2 milyar dolarlık hisse verildi. Ortaklıktan sonra yapılan ilk iş ise efsane serinin 2015 yılında vizyona girecek devam filmini çekmek için atıldı. Walt Disney, ünlü yönetmen J.J. Abrams ile anlaştı. Son dönemin popüler yönetmenlerinden Abrams, Mission Impossible III, Cloverfield, Star Trek, Lost ve Armageddon gibi film ve TV dizilerinin yönetmenliğiyle yazarlığını yapmıştı.

100 milyar dolarlık fare

Anlaşmaya göre Walt Disney, bundan sonra Lucas yapımlarının tek hak sahibi oldu. Bugüne kadar gerçekleştirdiği prodüksiyonlarla hem senarist, hem yapımcı hem de yönetmen olarak fenomene dönüşen George Lucas’ın kurduğu Lucas Film, arkasına 100 milyar dolarlık Walt Disney’in gücünü alarak yeniden dirilecek.

Eğlence sektörünün tarihi dönemeçlerinden biri olarak gösterilen anlaşmaya göre Lucas, çağdaş bir mitolojiye dönüştürdüğü serisi ‘Star Wars’ın haklarını da satmış oldu.

Ancak Lucas, iki üçlemeden oluşan toplam 6 filmlik efsanenin devamında da direksiyonun başında olacak. 2015 yılında vizyona gireceği açıklanan yeni bölümü hazırlarken de tüm aşamalarda Lucas danışmanlık yapacak.

166 bin elemanı var

1920’li yıllarda ABD’li girişimci Walt Disney’in kurduğu The Walt Disney, Mickey Mouse karakteriyle dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden birine dönüştü. The Walt Disney’in piyasa değeğri 98.7 milyar dolar. Şirket hisselerinin yüzde 77.5’i halka açık bulunuyor. Bu rakam içinde yüzde 8.8 pay bireysel, yüzde 37.2 kurumsal, yüzde 31.4 hisse ise yatırım fonlarının. 2012 sonu itibariyle dünyanın farklı ülkelerinde 166 bin çalışanı bulunuyor. ABD ve Fransa’daki Disneyland’lar da şirketin bünyesinde.

Haberin Devamı