Gazete Vatan Logo

Michelin yıldızlı şeflerden sokak lezzetleri

3 yabancı şefin konuk olduğu, 7’inci Restoran Haftası, Nisan ayı boyunca 7 şehirde “Sokak Lezzetleri Restoranlarda, Restoranlar Sokakta” diyecek...

Michelin yıldızlı şeflerden sokak  lezzetleri

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirde 150 restoranın katılımıyla gerçekleşecek Restoran Haftası kapsamında; sokak lezzetleri şeflerin özel yorumları ve şarap eşlemeli mönülerle uygun fiyat politikasıyla sunulacak. İlk etkinlik bugün rahmi Koç Müzesi Halat by Divan’da. Ayrıca Restoran Haftasına katılan yaklaşık 20“finedining” restoranın ayın farklı bir gününde servis edecekleri “Degüstasyon Menüsü” ile Nisan ayı boyunca ayrıcalıklı lezzetler ulaşılabilir olacak.

Yıldızlı şefler etkinlik için İstanbul’da…

Restoran Haftası açılış etkinliğinde Michelin yıldızlı İngiliz Şef Josh Eggleton, Thailand’lı Şef Vatcharin Bhumichitr ve İtalya’nın Michelin yıldızlı, gastronomi dünyasının sembol kadın şeflerinden Cristina Bowerman İstanbul’da bir araya geliyor.

ŞEFLERİN SEVDİĞİ LEZZETLER VE TARİFLERİ
Cacık aroması ile çok özel bir lezzet

Şef Cristina Bowerman / İtalya

Dana Dili Pastırması,

Ev yapımı turşu, Hardallı dondurma ile

Dana Dili için;


- 25 gr dana dili

Haberin Devamı

- 2 gr hurma şekeri

- 60 gr tuz

- 1.2 gr. toz zencefil

- 2.2 lt. su

- 1 diş sarımsak

- 1 defne yaprağı

- 5 gr. siyah toz biber

- 0.3 gr. acı toz kırmızı biber

- 6 karanfil

- 4 gr. hardal tohumu

- 5 gr. kişniş

- 5 gr. Jamaika biberi

- 4 gr. ardıç yemişi

Hardallı Dondurma için:

- 3 yumurta sarısı,

- 3 yumurta,

- 300 gr çiğ krema,

- 70 gr süt,

- 5 gr tuz,

- 30 gr. toz şeker,

- 50 gr siyah ve sarı hardal tohumu

Turşu için:

- 2 lt. beyaz sirke

- 1 lt. su

- 110 gr tuz

- 120 grşeker

- Kırmızı biber, ardıç, 1 karanfil, siyah karabiber tohumu, 5 turp dan oluşan baharat torbası

- 1 sarı şalgam ve zencefil dilimleri

- 1 kırmızı soğan


Yapılışı:

Dil için; tüm baharatlarla dili marine ettikten sonra bir haftadolapta bekletin. Marine edilmiş dili kızartmadan once akan suyun altında kanlı parçalardan tamamen temizleyin. Daha sonra dilin her tarafını iyice kızartın. Kızarttığınız dili 72.5 ° C’de 12 saat boyunca fırında pişirin.

Dondurma için; Hardal tohumları krema ve diger tüm malzemeler ile muhalebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve dondurma makinesinde dondurma haline getirin.

Haberin Devamı

Turşu için; Şalgam, turp ve zencefili baharat torbası ile birlikte beyaz sirkete bekletin kullanacağınız zamana kadar sirke içinde dolapta bekletin.

Servis ederken Dana dili, Hardallı dondurma ve Giardiniera ile servis edin

Şef Vatcharin Bhumichitr / Tayland


Kızartılmış muz

Tai usulü kızarmış muz olan “quoi nam wa” için derin bir kapta muz, tuz, susam ve rendelenmiş hindistan cevizini ezerek iyice karıştırın. Ezilen püreyi yağda kızartın.

Mutfağınızı yakından tanımak istiyorum

Şef Josh Eggleton / İngiltere

İskoç yumurtası Pişirme süresi : 15-20 dakika

İçindekiler

- 8 yumurta

- 20gr tereyağ

- 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı

- 1 çimdik muskat rendesi

- 1 çay kaşığı ince kıyılmış adaçayı

- 1 çay kaşığı kıyılmış taze kekik (sadece yaprakları)

- 225 gr sosis eti.

- 2 orta boy yumurta

- 150 gr galeta unu

- 100 gr un

Yapılışı

Tencerede kaynayan suyun içine yumurtalar konur ve 2 dakika 20 saniye kaynatılır. Sürenin sonunda tencereden alınarak buzlu su dolu bir kaba konur. Bir tavada tereyağında arpacık soğanını 2 dakika pişirin. Ayrı bir kapta sosis kıymasının içine muscat, kekik, adaçayı, tuz, karabiber ve pişmiş soğanları ekleyin. Karışımlarla birlikte kıymayı yoğurup yumurtalar için 8 eşit parçaya bölün.Avucunuzun içinde düzleştirdiğiniz karışımın ortasına yumurtaları koyup kıymayı üzerini kaplayacak şekilde örtün. Daha sonra 3 tane ortaboy kase alın. Un, galeta unu ve yumurtaları kırıp çırpın. Hazırladığınız kıymalı yumurtaları önce una, sonra yumurtaya ve en sonda galeta ununa bulayın. Hazırladığınız yumurtaları 20 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Daha sonra derin bir tavada sıvı yağı 180 C ısıtın. Her bir seferinde 2 adet yumurtayı yağa atarak beş dakika her tarafı kızarana kadar kızartın. Kızaran yumurtaları yağını emmek üzere kağıt havlu üzerine alın. Hazırlanan İskoç yumurtalarını turşu ve hardal ile servis edin.

Haberin Devamı