Gazete Vatan Logo

Michael Kors mağaza açıyor

Ferre yerini bıraktı, lüks spor devi Michael Kors İstanbul’da mağaza açıyor...

LÜKS spor giyimde dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında gösterilen Michael Kors, Türkiye’deki ilk mağazasını Mayıs’ta İstinye Park’ta açmaya hazırlanıyor. Gianfranco Ferre ise markaya yer açmak için İstinye Park’taki mağazasından ayrıldı.

ABD’nin lüks spor ve günlük giyimde en gözde tasarımcılarından olan ve Gwyneth Paltrow’dan Heidi Klum’a, Michelle Obama’dan Catherine Zeta Jones’a kadar dünyaca ünlü isimlerin mankenliğini yaptığı Michael Kors, Türkiye’deki ilk mağazasını açmaya hazırlanıyor. Son dönemde Türk kadınlarının da gözdesi haline gelen marka, Türkiye’deki mağazasını ise ‘lüksün yeni mabed’lerinden biri olarak gösterilen İstinye Park’ta hizmete sunacak.

Demsa Group tarafından yürütülen operasyonla şu anda yer bulmanın imkansız olduğu İstinye Park’a girecek olan Michael Kors için çözüm ise yine grubun başka bir markasından gelmiş...

Michael Kors’a yer açmak için Gianfranco Ferre İstinye Park’taki mağazasından ayrılırken bu marka Demsa Grubu’nun Brandroom ve Harvey Nichols gibi lüks mağazacılık konseptinde satışa sunulmaya devam edilecek.

İstinye Park’taki yaklaşık 300 metrekarelik mağaza, alışveriş merkezinin dünyanın en ünlü ve lüks markalarının bulunduğu ‘lüks alışveriş caddesi’nde bulunurken, açılışın Mayıs ayına yetiştirilmesi hedefleniyor. Lüks spor giyim ve aksesuarda son yılların en gözde tasarımcılarından biri olan Michael Kors’a yönelik planlar İstinye Park’taki mağazayla da sınırlı değil. Edindiğimiz bilgiye göre, markanın ağırlıklı olarak kadın ayakkabı-çantası ile kadın hazır giyim ürünlerini içeren bir kademe altı markası olan Michael by Michael Kors ise Maçka’da boy gösterecekmiş...

Dünyaca ünlü birçok markanın ürünlerini satan ve mağazalarında onlara özel mağaza konseptleri yaratan Demsa, Maçka’ta Michael by Michael Kors için diğer markalardan farklı olarak girişi ayrı bir mağaza oluşturacakmış.

İlkbahar bereketli geldi

Yeni markalardan söz etmişken İstinye Park’ta yeni bir açılışın daha haberini verelim; Marc by Marc Jacobs da yine İstinye Park’ta bir mağaza açıyor. AVM’de Banana Republic’in daha büyük metrekareli bir mağazaya geçmesiyle boşalan yeri kaptırmayan Beymen Grubu, yine ABD’li modacı Marc Jacobs’un ‘Marc by Marc Jacobs’ markasını İstinye Park’a taşıyor. Meraklıları hazır giyimden gözlüğe tüm ‘Marc by Marc Jacobs’ tasarımlarını Mayıs ayı itibarıyla İstinye Park’ta bulabilecek. Anlayacağınız hem markalar hem de İstinye Park açısından ilkbahar çok bereketli geçecek gibi duruyor.

BU HAFTA BUNLARI DUYDUK...

Mama Shelter aradığını İstiklal’de buldu

Paris’e gidenler bilir, en gözde ve trend mekanlardan biridir Mama Shelter. Hem restoranı hem de ünlü tasarımcı Philippe Starck’ın elinden çıkmış oteliyle Mama Shelter en iyi dizayn oteli, en iyi iş oteli gibi ödüllerin de sahibi... Ama bu kadar trend olan bir otelde kişi başı gecelik konaklama fiyatı ise 80 euro gibi çok makul bir düzeyde. Club Med’lerin kurucusu Trigano Ailesi’nin elinden çıkan Mama Shelter, Türkiye’ye gelme planları yapıyordu.

Marka radarına Paris’in ardından Marsilya, Lyon ve İstanbul’u da almıştı. İstanbul’da şehrin merkezinde otel, restoran, eğlence, müzik-kitap kombinasyonunu yaratabilecekleri bir yer arayışındaydılar... Kulağımıza gelenlere göre, bu kriterlere uyacak bir yer bulmuşlar bile... Geçtiğimiz haftalarda Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde hizmete giren Demirören AVM, markanın tüm kriterleri karşılamış... Duyduğumuza göre grup burada üst katta otel, altında restoran konseptini uygulayacakmış. Eee dünyaca ünlü kültür ve eğlence ürünleri zinciri Virgin’ın da burada mağaza açtığını düşünecek olursak Mama Shelter için her şey istedikleri gibi olmuş gibi görünüyor...

Nişantaşı ve Akmerkez’de açtığı mağazalarla hem göze hem de damağa hitap eden dünyaca ünlü lüks çikolata markası Godiva, meraklıları için Anadolu Yakası’na da geçiyor. Marka Türkiye’deki üçüncü mağazasını 5 Nisan’da bu yakada oturanların deyimiyle ‘cadde’de yani Bağdat Caddesi’nde Suadiye’de açıyormuş...

W Otel’de Shopping Fest’e özel ‘pop up’ mağaza

W Otel İstanbul L’appart Pr tasarımcılarıyla beraber İstanbul Shopping Fest döneminde ‘pop up’ mağazası oluşturmuş. Çarşamba günü açılacak olan W Otel içindeki butik, Cumartesi gününe kadar açık kalacakmış. Pop up mağazada Niyazi Erdoğan tişörtleri, Misela çantaları, 2Wins elbiseleri, Oye mayoları, Aslı Filinta tişört ve şapkaları ile Tuba Benian’ın takıları satışa sunulacak.
4 günlük etkinlik daha sonra Paris’te açılacak W Otel’e taşınacakmış...

Düğünde ‘erken rezervasyon’ dönemi

Bahar geldi düğün telaşı da başladı. Yaz düğünü yapmak isteyenlerin yer bulmak için şimdiden harekete geçmesi gerekiyor. Darüşşafaka’nın Maslak’ta bulunan tesislerini
5 yıllığına kiralayarak 5 milyon dolarlık yatırımla işletmeye alan eski milli güreşçilerimizden Hakan Duman ile ortağı Soner Güzel, ilginç bir uygulamaya imza atarak tıpkı turizm sektöründe olduğu gibi düğün organizasyonlarında da ‘erken rezervasyon sistemi’ni hayata geçirmiş.

Kampanyayla Nisan ayı sonuna kadar erken rezervasyon yaptıran çiftlere spor ve dans eğitimlerinin de içinde olduğu sadece düğün kıyafetiyle sınırlı kalmayan özel bir düğün paketi sunuluyor. Pakette kişi başı fiyatlar 65 TL’den başlıyor. LifeGym Spor ve Yaşam Merkezleri markasının da sahibi olan iki ortağın İstanbul genelinde toplam 60 bin metrekareye ulaşan spor tesislerinde her gün bin 300’den fazla insanın spor yaptığını, halen 5 fitness merkezi ve bir de paintball tesisi bulunduğunu hatırlatalım.

Suwen’e gelen 40 gün 40 gece kârlı

SUWEN, İstanbul Etiler, Astoria ve Optimum AVM mağazalarında İstanbul Shopping Fest Köşesi’nde 40 gün 40 gece boyunca koleksiyonları için 10.00-21.00 saatleri arasında yüzde 15, 21.00-23.00 saatleri arasında ise yüzde 15 artı yüzde 10 indirim uyguluyor. Suwen ayrıca, festival süresince Burak Çiçeker ile talep eden müşterilerine iç giyim danışmanlığı verecek.

Geceleri gelen daha avantajlı

WATSONS, İstanbul Shopping Fest boyunca gece 02.00’ye kadar süren ‘Uzun Alışveriş Geceleri’nde ekstra yüzde 10 indirim yapıyor.

Ceylan’lardan Diyarbakır’a karma proje



DİYARBAKIR’IN en büyük karma projesi Ceylan Park’a Ceylan Ailesi tarafından başlandı. Kiralaması Reval Gayrimenkul tarafından yapılacak projede 70 bin metrekare
kiralanabilir alana sahip AVM, 5 yıldızlı otel ve çok katlı ofis kulesi bulunacak.

3 bin TL’lik alışveriş notebook kazandırıyor

FABRİKA mağazalarından, tek bir seferde veya toplam fiş tutarında yapılacak her 500 TL’lik alışverişe Sony giyilebilir Walkman, 750 TL’lik alışverişe Sony 4GB mp4 player, 1.000 TL’lik alışverişe Sony fotoğraf makinesi veya ipod çalar, 1.750 TL’lik alışverişe video kayıt kamera veya PSP, 3.000 TL’lik alışverişe Vaio notebook hediye ediliyor.

Battaniyede % 35 indirim

SAREV, 2010-2011 koleksiyonunda yer alan pamuk-akrilik battaniyelerinde yüzde 35 indirim başlattı.

Anatolium Ankara Haziran’da açılıyor

MAYA Grubu, Anatolium Alışveriş Parkları’nın ikincisini 23 Haziran’da Ankara’da açıyor. Alışveriş parkı, IKEA, Leroy Merlin, Tesco Kipa, Electro World ve 100 farklı mağazayla hizmet verecek.

10 bin TL’lik dolmakalem Türkiye’de

MORGAN Freeman, Charlize Theron gibi ünlü isimler için kalem üreten Visconti, fiyatı 10 bin TL olan ‘The Gold Man’ dolmakalemi de satışa sundu. Art Grup, dünyada 388 adet üretilen bu kalemden Türkiye’ye 10 adet getirdi.

Haberin Devamı