Gazete Vatan Logo

MHRS hastane randevusu online!

MHRS hastane randevu hizmeti ile büyük bir problemin önüne geçildi. Hastanede oluşan sıraların hafiflemesinde yardımcı olan MHRS hastane randevu hizmeti Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanır. MHRS hastane randevusunun internet üzerinden yapılabildiğini sizinle paylaşalım.

MHRS hastane randevusu online!

Hastanelerde oluşan kalabalık sanki şehrin yarısı oradaymış gibi akıllarda kalır. Küçüğü büyüğü yaşlısı genci her ne sebeple olursa olsun mutlaka zaman zaman hastaneye gelirler. Hastaneye geldikleri gibi aynı zamanda da bazı belli başlı sorunlarla karşılaşırlar. Öncelikle muayene olabilmek için hastaların sıra alması gerekir. Sıra almak için ise yine sıra bekleyip randevularını alırlar.

Ancak bu işlemde belli bir saate kadardır. Sabah gelenler olduğu için bizler de istediğimiz zaman sıra alamayız. Bunun için yapılması gereken tek şey çok erken saatlerde hastaneye gelmektir. Hasta halimizle hastanelerde sabahın erken saatlerinde gelip bir de orada saatlerce beklemek bizler için oldukça güç bir durumdur. Sağlık Bakanlığı da bu durumun farkında vatandaşların mağduriyeti üzerine çalışmalarını başlatmıştır. Teknolojik alanında ki gelişmeler dolayısıyla sağlık alanında da etkili olmuştur. başlamıştır.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Sağlık alanında gerçekleştirilen en büyük çaplı bir işlem olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi milyonlarca vatandaşa hizmetin kapılarını açmıştır. Bu Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile hastaneden muayene sırasını kısa bir şekilde alabiliriz. Eskisi gibi hastane önlerinde sabahlamaya gerek kalmadan saatlerce sıra beklemeden randevu sistemi üzerinden randevu almanız oldukça kolaydır. Bu sisteme giriş yaptığımız takdirde bizler kolaylıkla randevumuzu alabiliriz. Ancak ilk olarak bu sisteme üye olmanız gerekir. İnternet üzerinden MHRS hastane randevu sistemini kullanabilmek için ilk önce internet sitesine giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sağ tarafında randevu al linki bulunmaktadır. Bu linki tıkladıktan sonra T.C. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sisteminin giriş sayfasına ulaşabilirsiniz.

Eğer MHRS sistemine kayıtlı bir üyeliğiniz var ise bu bölümden sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz bulunmuyor ise sisteme giriş yapabilmek için bir üyelik almanız gereklidir. Üyelik alabilmek için giriş sayfasında bulunan yeni üye linkini tıklamalısınız. Kimlik bilgileri bölümüne T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra iletişim bilgileri bölümüne girmelisiniz. Bu bölüme de cep telefonu numaranız ile e­posta adresinizi girmeniz gereklidir. Son bölüm olan güvenlik bilgileri bölümünde de bir şifre oluşturduktan sonra güvenlik kodunu da girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üyelik alma işlemini tamamladıktan sonra vatandaş giriş ekranında T.C. kimlik numaranız ve biraz önce oluşturduğunuz şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Randevu almak için ilk önce randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmelisiniz. O şehirde açılan hastane seçeneklerinden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtikten sonra karşınıza poliklinik seçenekleri gelecektir. Bu polikliniklerden randevu almak istediğiniz polikliniği seçtikten sonra hekim tercihinizi de belirtmeniz gereklidir. Sistem size uygun olan randevu saatlerini gösterecektir. Size en uygun olanını seçtikten sonra randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Telefon ile arayarak randevu almak için herhangi bir telefondan ALO 182 randevu alma hattını aramanız gereklidir. Bu numarayı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör sizden ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir.

Haberin Devamı

T.C. kimlik numarasını verdikten sonra sırasıyla hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre bildirmelisiniz. Operatör bir süre sizi beklettikten sonra uygun olan randevu zamanlarını size söyleyecektir. Size en uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.