Gazete Vatan Logo

MHRS hastane randevu sistemi ile nasıl randevu alabilirim?

MHRS randevu sistemi vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler için randevu almalarını sağlayan bir uygulamadır. Kişiler hastane randevularını ALO 182 hattını arayarak ya da internet üzerinden online gerçekleştirebilmektedirler. MHRS randevu sistemi nedir? İşte MHRS ile ilgili merak edilen soruların cevapları ve detaylar bu haberimizde...

MHRS hastane randevu sistemi ile nasıl randevu alabilirim?

Vatandşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde hizmet görebilmesi için randevu alması Geçmişte randevu almak için kişilerin hastaneye gitmeleri gerekmekteydi. Dijital çağa geiçlmesi ile birlikte kişiler randevuların ALO 182 hattı üzerinden ya da internetten online olarak gerçekleştirebilmektedirler. MHRS randevu sistemini sizler için araştırdık.

HASTANE HEKİM RANDEVU SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne geçilmesinin ardından kişilerin sağlık kurumlarına gitmesi için öncelikli olarak randevu alması gerekmektedir. Randevu alınması için ise online sistem ya da telefon kullanılmalıdır. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde kişilerin üyelik alması ve alınan üyelik üzerinden randevu alma işlemlerini yapması gerekmektedir.

ÜCRETSİZ ÜYELİK

Üyelik alma ücretsiz olduğu için kişiler çok kısa sürecek üyelik işlemlerini online olarak yapabilmekte ve ardından randevu alma adımlarına geçiş yapılabilmektedir.

Randevu almak isteyen kişiler için çeşitli seçenekler sunulmuş durumdadır. Seçenekler doğrultusunda hangi hastaneden, hangi gün ve hangi doktor için randevu alınacaksa tek tek seçilmelidir. Ayrıntılı olarak yapılan işlemler sonrasında kişilerin randevu alması çok kolaydır. Sorgulama blog sitesindeki hastane randevu alma yazısında da belirtildiği gibi randevu alınacak ekran şöyledir;

Haberin Devamı

İNTERNETTEN YA DA ALO 182'DEN RANDEVU ALABİLİRSİNİZ

İnternet üzerinden yapılan işlemlerde herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur. Aynı gün için maksimum 2 farklı randevu alınabilmektedir. Kişiler farklı sağlık sorunlarına göre aynı hastaneden ve aynı gün için iki farklı randevu alınabilir. Bu bakımdan randevu alınması hem zamandan tasarruf kazandırmakta hem de kişilerin sağlık hizmetlerinden daha iyi bir şekilde yararlanmasını sağlamaktadır. Ssk.com.tr sitesindeki SSK randevu alma yazısında da belirtildiği gibi bu konuda iki farklı seçenek ile kolaylık sağlanmıştır.

Randevu almak isteyen kişilerin internet kullanımı mümkün olmadığı durumlarda ise Alo 182 numaralı randevu alma hattı aranmalıdır. Alo 182 arandığında aynı internet üzerinden alınan randevular de olduğu gibi kişilerden randevu ile ilgili çeşitli bilgiler istenecektir. Sorulan sorulara sırayla cevap veren kişiler, cevaplar doğrultusunda randevu alma işlemlerini tamamlayacak ve yine ücretsiz bir şekilde randevu alarak sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını elde edecektir.

Haberin Devamı