Gazete Vatan Logo

MHP’yle CHP’nin ‘transfer’ atışması

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, 15-16 MHP’li vekilin AK Parti’ye transfer edileceği iddiasına, MHP’li Vural tepki gösterdi. CHP’den yanıt: “Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor muymuş?”

MHP’yle CHP’nin ‘transfer’ atışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün bir televizyon programında anayasa değişikliği konusunda referandum eşiğinin geçilebilmesi için 15-16 MHP’li milletvekilinin AK Parti’ye transfer edileceği yönünde duyum aldığını açıklaması kulisleri karıştırdı.

HDP ve CHP’liler de var

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, kendisine gelen bu duyumu, kurmaylarıyla yaptığı dar kapsamlı bir sohbetinde, hafta başında paylaştı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun transfer iddialarını yalnızca MHP milletvekilleri için kullanmadığı, HDP ve hatta CHP milletvekillerinin transfer edilmek istendiği yönünde bilginin kendisiyle paylaşıldığını anlattığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun referandum eşiğinin geçilebilmesi için mevcut parlamento aritmetiğin de transfer seçeneğinin bir süre daha gündemde tutulacağına dikkati çektiği ifade edildi.

Vural: Talihsiz açıklama

CHP liderinin açıklamalarına, MHP’den tepki, önceki gün Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Oktay Vural’dan geldi. Kılıçdaroğlu’nun bir genel başkana yakışmayacak üslupta, talihsiz bir açıklama yaptığını ifade eden Vural, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dedikodularla, duyumlarla siyaset yaparak başkalarının değirmenine su taşıyanlar, açıkçası kime hizmet ettiklerini de bilmelidir ve MHP’nin davasını, mensubiyetini bilmeyecek kadar da bu konuda bilgisiz ve fikirsiz olduklarını da ortaya koymaktadır. Hiçbir tutum, tercih, politikanın, MHP’de bir kırılganlığa, kopuşa doğru sürüklenmesine zemin oluşturması ve yol açması mümkün değildir. Bu konuda bir takım beklentiler oluşturup algı oluşturanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. MHP milletvekillerini MİT’le, bu tip tehditlerle, şantajla korkutmak, sindirmek bir Sayın Genel Başkan’a düşmez. MHP’nin siyasi tarihinde, Güneş Motel sicili olmamıştır ve olmayacaktır.”