Gazete Vatan Logo

MHP seçim beyannamesi açıklandı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim beyannamesini açıkladı MHP'nin seçim beyannamesi iki bölümden oluşuyor. İlk bölümünde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından halk oylamasına giden süreç ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekçeleri ve neler getirdiği ile Cumhur İttifakı'nın hedefleri yer alıyor.

MHP seçim beyannamesi açıklandı

MHP Lideri Devlet Bahçeli seçim beyannamesini açıklamak üzere kürsüye geldi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:
Aklımızda her zaman Türkiye'nin bekası var. Bizim yönümüz Türkiye ve Türk-İslam dünyasıdır. Büyük ülkülerimiz var. Ülkülerimizin yörüngesinden çıkmadık, çıkmayacağız. Kaygımız belliydi, kavgamız haklıydı.49 yılı onca saldırı, onca tuzaklara rağmen gururla yaşadık. Önümüzde yeni ve tarihi bir imtihan var.
Bahçeli, bildirgeyi açıklarken "İşte Milliyetçi Hareket, işte fazilet, işte adam gibi adamlık" dedi. Bahçeli'nin bu sözlerini salonda bulunanlar ayakta alkışladı.
24 Haziran seçimleri Cumhuriyet tarihinin en kritik anlarından birine tanıklık edecektir. 24 Haziran kader anı, tünelden önce son çıkıştır.
Küresel baskı ve dayatmalarla sonucu gitmeyi umuyorlar. 10 yıldır sürekli ağırlaşan vahim bir operasyon süreciyle milli birlik ve dayanışma ruhunu zehirlemeyi amaçlıyorlar. Sınırlarımızda terör devleri kurmak için başlatlan kahrolcu mesai hala devam ediyor. 15 Temmuz'da son iki asrın en vahşi işgal girişimlerinden birine maruz kaldık. Planları mı bitti mi? Hayır.
Vatan yıkıldıktan sonra neyin siyasetini ne için yapacağız? Biz bu ülkeyi karşılık beklemeden, ödül beklemeden sevdik. Gün olup bugünün tarihi yazıldığında MHP'nin hakkı verilecektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin eseridir.
Türkiye Cumhuriyeti dövizle kurulmadı, dövizle de yıkılmaz. Döviz kurunun yükselmesini kullanmak isteyenlerin alayı vatan hainidir.
Bunlarınki millet değil illet ve zillet ittifakıdır. Nerede görüştünüz, hangi ara ittifaka karar verdiniz? Biz ittifak dediğimizde, avaz avaz bağıran siyasi yobazlar, siyasi kaçkınlar, sahneye çıkmıştı. Bunlar siyaseti deri mülke çevirdiler. Varsın PKK'nın kurşun askeri olsunlar, geldikleri yere dönecekler. Döndükleri yerde de millete hesap verecekler. İYİ Parti de dahil alayı PKK'lı Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorlar. Buradan diyorum, pişmanlık yaşayan, hatasını anlayan her ülküdaşım ile kucaklaşmaya hazırım. Biz cezaevindeki ülküdaşlarımız ile af istediğimizde sırtı kabarmış kediye dönüyorlar, adeta çıldırıyorlar. Kim heybesinde ne varsa onu yermiş? Biz bayrak, ülkü, vatan diyoruz. Onlar Kandil'in peşinden koşuyor, onların borusunu ödüyorlar. Ama yanlarına kalmayacak, yarınlara bırakılmayacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin doğası ve güvenliği için Erdoğan olması gerekiyordu. Erdoğa'ın yüksek bir oyla seçileceğine inanıyor ve görüyoruz."
"Seçim provakatörleri bizim oyumuzu yüzde 3-4'e indirdiler. Allah'tan daha yüzde 1 diyemediler. Bıkmadınız mı çirkeflikten, yalandan dolandan. Gırlayan anketçilere millet prim vermiyor. Yapamayacaksınız, başaramayacaksınız. MHP'nin yükselmesine engel olamayacaksınız. MHP barajları aşa aşa, engelleri yıka yıka geliyor. TBMM'de çok güçlü bir MHP gurubu sesi şimdiden duyuluyor."
SALONDAN NOTLAR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla düzenlenecek MHP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nı izleyecek partililer ve davetliler, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı.
Salonda Bahçeli'nin konuşma yapacağı platformun arkasına Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile MHP bayrağı, Bahçeli ve partinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in posterleri asıldı.
Platformdaki ekranlarda MHP'nin seçim çalışmalarında kullanacağı, "Cumhur İttifakı Millet Aklı" sloganı yer aldı.
Salonda davetlilerin oturduğu tribünlere de üzerinde "Cumhur İttifakı Güven ve Huzurun Teminatı", "Cumhur İttifakı Bin Yıllık Kardeşliğin Teminatı", "Cumhur İttifakı Milli Bekanın Teminatı" ile "Cumhur İttifakı Geleceğin Teminatı", "Cumhur İttifakı Mutlu Kadın, Huzurlu Türkiye'nin Teminatı" ve "Cumhur İttifakı İstikrarlı Yönetimin Teminatı" yazılı afişler asıldı.
Salonda MHP'nin seçim çalışmalarında kullanacağı "Cumhur İttifakı", "Duysunlar MHP'nin sesini", "Bütün oyunları bozun uşaklar", "Üç hilal ezeli ebede bağlar", "MHP umuttur gönülde taçtır" ve "MHP var oyunu bozar" ile "Tekbir diyek, hak bir diyek marşı" adlı şarkılar çalınıyor.

Haberin Devamı