Gazete Vatan Logo

MHP: Olası hayırı bize fatura etmek istiyorlar

MHP’li Yalçın, “16 Nisan’da ortaya çıkacak muhtemel bir olumsuz sonucu şimdiden MHP’ye fatura etmek isteyenler iş başındadır” dedi.

MHP: Olası hayırı bize fatura etmek istiyorlar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, referandum süreciyle ilgili partilerine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Yalçın dün yaptığı yazılı açıklamada, halk oylaması sürecinde sona doğru yaklaşılırken siyaset borsasında bütün oyunların MHP üzerinden kurulduğunu, bütün hesapların MHP üzerinden yapıldığını ifade etti. Yalçın şunları kaydetti:

‘Fatura bize ödetilecek’

16 Nisan’da ortaya çıkacak muhtemel bir olumsuz sonucu şimdiden MHP’ye fatura etmek isteyenler ile MHP’nin elde edeceği karı en aza indirmeye ve beklenti satın almaya çalışan politika brokerları piyasada iş başındadır. Söz konusu çıkar çevreleri referandum için ‘evet’ kampanyasının MHP ile birlikte yapılmasını AKP açısından handikap olarak göstermeye çalışmaktadır. Bu çevrelerin, anayasa değişikliği konusundaki MHP-AKP mutabakatını Kürt kökenli seçmenin oylarını ‘evet’ istikametine yöneltmek açısından mahzurlu gösterme çabaları, bir taşla iki kuş vurmayı amaçlamaktadır. Birincisi, MHP’nin kazançlarını ve milletimize kazandırdıklarını silmek, ikincisi ise 16 Nisan’ın muhtemel başarısını sadece iktidara mal etmek. Referandumda ‘evet’ çıkarsa ve Kürt kökenli seçmenlerimizde de referandum için ‘evet’ yönünde bir temayül ağır basar ise bu MHP’nin performans hanesine kaydedilmeyecek, eğer 16 Nisan’da bir yol kazası olur ve ‘hayır’ oyları fazla çıkarsa bunun faturası MHP’ye ödetilecektir.”

Haberin Devamı

Sezar’ın hakkı Sezar’a

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliği sürecinde başat rol üstlendiğini ifade eden Yalçın, “Her seçimin, her referandumun kendi dinamiği vardır. Anayasa değişikliği süreci ve 16 Nisan’ın muhtemel sonuçları da kendi şartlarında ve objektif olarak değerlendirilmeli, Sezar’ın hakkı Sezar’a, MHP’nin hakkı da MHP’ye teslim edilmelidir” dedi.