Gazete Vatan Logo

MHP Oğan’ı ihraç etti

Yönetimi eleştiren eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan partiden atıldı. Oğan 7 Haziran seçimi sonrası “Başarı nerede” demişti

MHP Oğan’ı ihraç etti

7 Haziran seçimleri sonrası “Başarı nerede?” diyerek MHP’nin aldığı oy oranlarını eleştiren eski vekil Sinan Oğan MHP’den ihraç edildi.

Eski Iğdır Millitvekili Sinan Oğan seçim sonrası yaşanan tartışma üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli, Oğan’ın mesajlarını MHP Başkanlık Divanı toplantısında gündeme getirerek, “İhraç edin” talimatı vermiş, Divan’dan ihraç istemiyle disipline sevk kararı çıkmıştı. MHP Merkez Disiplin Kurulu ise Oğan’ın tweet’leri ve yaptığı açıklamaları incelemeye alarak disiplin sürecini başlatmıştı. Tedbirli İhraç Talebi üzerine Iğdır İl Başkanlığı tarafından Iğdır İl Disiplin Kurulunca savunması istenmişti. Iğdır İl Disiplin Kurulu, savunmasını aldığı Sinan Oğan’ın, bir disiplin cezasını gerektiren bir durum olmadığı tespiti yaparak oybirliği ile tedbirli ihraç talebini reddetmişti.

Teşkilatdan da alınmıştı

Karar sonrası Iğdır teşkilatı görevden alındı. Oğan, daha sonra ise kesin ihraç istemiyle tekrar disipline sevk edildi. Sinan Oğan son olarak “MHP 1999’daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002’deki hezimeti yaşayabilir” şeklinde sözleriyle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

MHP 1999 genel seçimlerinde yüzde 18 oy alarak sandıktan ikinci parti olarak çıkmış ve büyük bir sürpriz yapmıştı. Bu başarı ile DSP-MHP-ANAP koalisyonunda ikinci büyük ortak olan MHP, 2002 erken seçimlerinde ise yüzde 8,3 oy oranı ile baraj altında kalarak TBMM’ye girememişti.

Daha önceki karar sonrası Facebook hesabında bir açıklama yapan Sinan Oğan, “Ne ülkümden, ne ülkemden ve ne de partimden asla vazgeçmeyeceğim” demişti.