Gazete Vatan Logo

MHP o ilde oyları yükseltti ama...

MHP o ilde oyları yükseltti ama...

MHP İzmir’de 2011 yılında 11.2 olan oy oranını, yüzde 13.8’e çıkardı. İki olan milletvekili dörde yükseldi. MHP’de en çok çalışan kadın adaylar meclise giremedi.

MHP İzmir’den dört milletvekili seçildi. İzmir’de iki bölgenin ilk sıralarından aday olan Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, dördüncü dönem milletvekili seçildi. Tanrıkulu, MHP’nin İzmir’de aldığı oyun beklentinin altında olduğunu belirterek, " Bir önceki seçime göre yüzde 100 başarılıyız. İzmir’de hüsrana uğrayan AKP oldu. CHP’nin oyunda durağanlık görüyorum. Çok ciddi bir sıçrama yok. HDP ise emanet oylarla çıkış yaptı. AKP’nin gitmesi için kimse kendi partisine oy veremedi" dedi.

"İZMİR ÇOCUĞUYUM DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIM"

MHP’nin yeni yüzleri ise Aslan Savaşan ile Murat Koç. 2000-2013 yılları arasında Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde başhekim olan Aslan Savaşan, 50 yaşında. Altay Spor Kulübü’nün eski başkanı olan Savaşan göçmen oylarında etkili oldu. Savaşan, MHP’nin iki olan milletvekili sayısını dörde çıkarmasını başarı olarak görmediklerini belirterek, "Bir başarı değil, yeterli görmüyoruz çünkü çok çalıştık. Mecliste daha çok çalışıp İzmir’in sesi kulağı olacağız. İzmir’in çocuğuyum. Sağlık sektöründe deneyimlerim var" dedi. MHP’den milletvekili seçilen Murat Koç ise teşkilatlarda gelen bir isim. 59 yaşındaki Koç, müteahhit ve lojistik şirketi sahibi.

Haberin Devamı

AYAKLARI KANADI AMA MECLİSE GİDEMEDİ

MHP’nin üçüncü sıra adayları kadındı. Biri profesyonel yönetici Senem Kılıç, diğeri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olan Sosyolog Neslihan Çelik meclise giremedi. MHP’nin İzmir 1. bölge 3. sıra milletvekili adayı Senem Kılıç, günde bin kişinin elini sıktı, seçim çalışmasında yürümekten ayak parmakları kanadı ancak vekil olamadı. İzmirli seçmenin neşesi, enerjisi ile "Pozitif enerji trafosu" dediği Kılıç, partinin dört milletvekili çıkarmasına çalışmasıyla ciddi destek sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"İki buçuk aydır çok sistematik bir çalışma geçirdik. İki olan milletvekili sayısını dörde çıkaracak performansa ciddi destek verdim. Kendime de yetecek kadar çalışma yapmayı isterdim. Önümüzdeki dönem İzmir’den daha fazla milletvekili çıkabilmenin yolu, seçilen kişilerin Ankara’da görevlerini layıkıyla yapabilmelerinden geçiyor. İki kadın da seçilseydi çok mutlu olurduk. Olmadı takdir öyleymiş. Siyasette küsme darılma olmaz" dedi.

Haberin Devamı